Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Even geen patiënt met een ziek lichaam

  Kanker is een ingrijpende ziekte. Het neemt bezit van je lichaam. De behandeling met chemotherapie, bestraling of hormoontherapie laat zijn sporen achter, zowel lichamelijk als geestelijk. Als je de diagnose ‘kanker’ krijgt, kom je direct in een medische achtbaan terecht, waarbij alle aandacht gericht is op de ziekte. Aanraking is alleen nog maar om medische redenen.

  Massage geeft geen genezing, maar kan een grote steun zijn. Door het aanraken met aandacht wordt het mogelijk het vertrouwen in je eigen lichaam te herstellen. Symptomen als pijn, spanning, stress, vermoeidheid, slapeloosheid en depressie kunnen verminderen. Er komt ontspanning voor lichaam en geest. Bij de massage wordt rekening gehouden met jouw wensen, jouw conditie van het moment en de mogelijkheden tijdens je behandeling. Dit kan een massage van je handen, voeten of gezicht zijn, maar ook van een ander lichaamsdeel of een combinatie. Alles mag er zijn.
  Massagetherapeut Carla Weidmann biedt een luisterend oor en aanraking met liefdevolle aandacht. Je bent even geen patiënt met een ziek lichaam, maar je mag je weer mens voelen.
  Massage kan tijdens elke fase van je ziekteproces gegeven worden: voor, tijdens en na de behandelingen en tijdens de palliatieve of terminale fase. Het is fijn om een zachte aanraking te ontvangen waarbij emoties er mogen zijn, geuit en gevoeld mogen worden.
  Het is mogelijk een massage bij je thuis of op je tijdelijke verblijfadres te ontvangen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply