Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Even helemaal niets
  Rate this post

  In balans zijn (met jezelf). Wat is dat nu precies en vooral: hóé doe je dat nu precies?

  In balans zijn begint met een gezond en ‘happy’ leven, dat bestaat uit verantwoorde gezonde voeding, voldoende in (balans) beweging zijn en het liefst een fijne werkplek waar je naast je verplichte dagelijkse taken die je moet vervullen ook met een fijn gevoel weer terug naar huis keert.
  Daarnaast is het belangrijk dat je in je vrije tijd voldoende kunt ontspannen met een leuk avondje weg met partner en/of vrienden, een dagje toeren door het land, een korte vakantie aan de Turkse Rivièra of een workshop cupcakes maken of yoga te volgen. Behalve dat dit bijdraagt aan het opbouwen van onze sociale contacten, kost het ons toch ook energie (wat menigmaal onderschat wordt of waar niet bewust mee wordt omgegaan).

  Smoesjes
  Ontspanning gaat dan ook veel dieper dan men zich in de eerste plaats zal kunnen voorstellen. Even helemaal niets doen om het lichaam en geest helemaal tot rust te laten komen is voor veel mensen nog niet niet te doen. Het ligt aan de aard van het beestje, of ‘Dat is echt niet voor mij weggelegd’, ‘Dat kan ik echt niet’ of ‘Daar heb ik geen geduld voor’ wordt dan ook met regelmaat uitgesproken door mensen die mijn praktijk bezoeken. Vaak is dit al diep verworven in ons systeem en gelooft men nog steeds dat dit een bepaalde eigenschap is van iemand. Maar dit laatste is dan ook weer een nieuwe reden om het niet te kunnen opbrengen en er weer aan voorbij te gaan.

  Wat ontspanning voor jou kan doen
  Onze geest, maar vooral ook ons lichaam geeft duidelijke signalen af rond hoe hard het nodig is om eens helemaal tot rust te kunnen komen. Het blijkt dan ook voor nog steeds heel veel mensen een hele opgave om dit te kunnen bewerkstelligen. Totale diepe ontspanning geeft je naast (ver)nieuwe energie ook nieuwe inzichten, onverwachtse creativiteit (waarvan men niet wist die te bezitten) en heel veel (nieuwe) draagkracht om ‘moeilijke’ en stressvolle tijden te kunnen overwinnen. Vaak valt men terug in dezelfde dagelijkse routine en worden signalen van het lichaam deels of geheel genegeerd.

  Weldaad
  Totaal ontspannen houdt dus naast een professioneel goed advies in, het ook kunnen omzetten naar actie en werkelijk bewust ervaren wat in balans zijn nu werkelijk betekent. Hoe het aanvoelt en wat het geeft. Een ontspannings­massage of behandeling draagt hier dan ook zeker aan bij. Het is absoluut geen overbodige luxe (zoals vaak wordt gedacht over een massage) om dit eens te ondergaan en zich totaal te kunnen overgeven aan de weldaad van innerlijke rust die deze behandeling uiteindelijk naast de bijkomende weldaad voor de spieren en gewrichten met jou zal doen.

  Je kunt bij mij terecht voor zowel psychische therapeu­tische ondersteuning bij uiteenlopende problemen en voor diverse ontspanningsbehandelingen die gericht zijn op het innerlijk ontspannen van jouzelf.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply