Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Even helemaal tot jezelf komen
  Rate this post

  Meer ontspanning en energie. Wie wil dat niet anno 2015? Als je er andere gezondheidsmagazines op naslaat, kom je al snel tientallen tips tegen hoe je hieraan kunt werken. Maar wat werkt nu echt?

  Wij vragen het aan twee deskundigen die van deze thema’s hun professie hebben gemaakt: Judith Bak (ervaren Hatha Yoga-docente) en Ellen Oudehinken (maatschappelijk werkster, holistisch masseur, voedingscoach). Lees hier hun lifestyle-recept voor meer ontspanning en energie in het leven.

  Melange van energie met een wolkje ontspanning

  1. Creëer ruimte voor jezelf. Ruimte neem je door naar je grenzen te luisteren en de rust te nemen die je nodig hebt. Hierdoor vergroot je je zelfvertrouwen, leer je jezelf beter kennen en houd je meer energie over voor de dingen die jij echt belangrijk vindt.

  2. Voeg een flinke scheut bewustwording toe aan lichaam & geest. Fysieke en emotionele stress is één van de belangrijkste redenen waarom ons lichaam verzwakt. Door je bewust te worden van je gedachten of signalen van het lijf, kun je beter je grenzen bewaken en spanningen loslaten.

  3. Blijf in beweging. Zowel fysiek als mentaal. Beweging en energie gaan hand in hand en zijn niet alleen goed voor onze lichamelijke en geestelijke conditie, maar zorgen er ook voor dat we geluksstoffen vrijmaken in de hersenen, waardoor je je blijer voelt.

  4. Voeg er bewuste voeding aan toe. ‘Laat voeding uw medicijn zijn en medicijn uw voeding’. Hippocrates wist het al: voeding heeft een groot effect op de gezondheid. Voeding levert energie, bouwstoffen en regulerende stoffen. Door hier bewust mee om te gaan, kun je je energieniveau aanzienlijk verhogen.

  5. Serveer met een beetje compassie. Binnen onze veeleisende maatschappij leggen we de lat vaak erg hoog voor onszelf en voor anderen. Door milder naar jezelf en anderen te kijken, vergroot je je eigen draagkracht en verlaag je spanningen voor jezelf en je omgeving.

  6. Geniet! En heb eerbied voor je persoonlijke proces en alles wat je is gegund. Natuurlijk zijn er altijd tegenslagen. Zie deze als een kans om te leren en om te groeien als mens.

  Het mooie is dat je alle ingrediënten voor dit recept kunt vinden onder één dak! Bij het spiritueel centrum de Dansende Os in hartje Hengelo, de locatie waar Judith en Ellen zich ook hebben gevestigd.
  De missie van dit kleinschalige centrum is het onderbrengen en faciliteren van activiteiten die gericht zijn op zingeving en persoonlijke ontwikkeling. Met een rustige en serene uitstraling is dit de plek bij uitstek om even helemaal tot jezelf te komen. Een plek voor een heerlijke melange van energie met een wolkje ontspanning!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply