Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Even niet ziek zijn en je mooi voelen
  Rate this post

  In tijden van kanker kan een schoonheidsbehandeling veel betekenen voor iemand met kanker. Even afleiding en ontspanning. Genieten van een liefdevolle aanraking en nergens aan hoeven denken. Heel even niet ziek zijn, en daarna weer energie hebben en je mooi voelen.

  Een ziekte als kanker heeft grote impact, zowel fysiek als emotioneel. Omdat de ziekte in de meeste gevallen je uiterlijk verandert, kan dat ook een grote invloed hebben op je zelfvertrouwen. Je kunt veranderingen zien als een droge of juist vette huid. Haaruitval, uitvallende wenkbrauwen en wimpers en broze nagels komen ook vaak voor. Daarnaast wordt je huid dunner en gevoeliger, worden de kringen onder je ogen meer zichtbaar en verbleekt de kleur in je gezicht. Een verwenmomentje bij de schoonheidsspecialist kan je zelfvertrouwen weer een boost geven. En bovendien de welverdiende ontspanning en afleiding bieden.

  ‘Even heerlijk verwend worden’
  In haar medispa helpt Sietske Wieman van Body & Vital Medispa regelmatig vrouwen met kanker. Sietske vertelt: ‘Tijdens de behandelingen in het ziekenhuis worden mensen alleen als patiënt aangeraakt: een infuus hier, een onderzoek daar. Op een liefdevolle, respectvolle aangeraakt worden is dan heel fijn. Je kunt je dan weer even ‘mens’ voelen en eventjes niet ziek zijn. In onze medispa behandelen wij mensen met kanker of mensen die net herstellende zijn. Zo kunnen wij eraan bijdragen om alle zorgen even te vergeten en te ontspannen. Vanuit onze specialisatie in huidverzorging bij kanker weten wij precies wat we wel en niet kunnen doen met je huid. Die verandert immers flink door de chemo. Als we eraan kunnen bijdragen om de zorgen even te doen vergeten en te ontspannen, dan doen we dat graag! Verder geven we ook verzorgingsadviezen en make-uptips. Dit geeft het zelfvertrouwen een boost. Heel graag ontvangen wij je in onze medispa voor een heerlijke behandeling en persoonlijk advies.’

  Vrijwilligerswerk
  Sietske: ‘Ook als medispa vinden we het belangrijk om ons in te zetten voor vrouwen met kanker. Om die reden doen wij vrijwilligerswerk voor de stichting Look Good Feel Better. Deze stichting helpt vrouwen met kanker bij hun uiterlijke verzorging en geeft in meer dan 80 ziekenhuizen in Nederland workshops met betrekking tot dit onderwerp. Tijdens deze workshops geven we tips hoe je je huid het beste kunt verzorgen. Informeer bij de stichting of in jouw ziekenhuis wanneer deze workshops gegeven worden.’

  Tips voor thuis
  Gebruik huidverzorgingsproducten voor de gevoelige huid in deze periode. Deze kalmeren de huid en geven de huid meer weerstand.
  – Gebruik elke dag een zonbescherming van minimaal spf 15. De huid is nu dunner en extra kwetsbaar. Wist je dat er speciale zonbescherming is voor de gevoelige huid?
  – Wees voorzichtig met het harsen of epileren van de haartjes. Omdat de huid gevoelig is, krijg je eerder kleine wondjes die niet zo goed genezen.
  – Tijdens de chemotherapie verlies je vaak de wenkbrauwhaartjes en wimpers. Laat je van te voren adviseren over het bijtekenen van de wenkbrauwen of eventueel permanente make-up. Het is belangrijk om dit te doen voordat de haren uitgevallen zijn, zodat je goed advies kunt krijgen over wat bij jou past.
  – Gebruik make-up op een natuurlijke, minerale basis. Deze is geschikt voor de gevoelige huid.

  Voor meer tips en adviezen kun je terecht bij Body & Vital Medispa!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply