Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Even op een andere manier aandacht voor mijn lichaam’
  Rate this post

  Voordat bij mij de diagnose borstkanker werd gesteld vond ik het heerlijk om gemasseerd te worden en ging ik graag naar de schoonheidssalon, maar dat stond een tijd laag op mijn lijstje. Sinds ik ziek ben zitten er vooral veel artsen en onderzoekers aan mijn lichaam. Het voornaamste doel is immers genezen. Toch merkte ik na een paar maanden dat ik wel enorme behoefte begon te krijgen aan wat ontspanning en tijd voor mezelf. Via een kennis, die inmiddels gelukkig is genezen van dezelfde ziekte, hoorde ik over Henriëtte Bon.

  Henriëtte is schoonheidsspecialiste en werkt veel met vrouwen die kanker hebben of hebben gehad. Haar gezichtsbehandelingen waren volgens mijn kennis echt een aanrader. Ik heb een afspraak gemaakt en kwam in een warm bad terecht. Ik kon even heerlijk achterover liggen en genieten van de gezichtsmassage. Ik had veel spanning opgebouwd in mijn lichaam, meer dan ik zelf dacht, en kon het tijdens de gezichtsbehandeling langzaam een beetje van me af laten glijden. Heerlijk was dat.

  Ik merk nu ook dat ik door de behandeling meer vertrouwen krijg in mijn eigen lichaam. Alsof ik het opnieuw leer kennen en waarderen. Na een behandeling slaap ik ook altijd heerlijk en dat kan ik in deze tijd helaas niet altijd zeggen. Wat ik daarnaast erg fijn vind is dat Henriëtte erg goed kan luisteren. Ik kan alles bij haar kwijt en ze heeft vaak fijne adviezen doordat ze ervaring heeft met het behandelen van borstkankerpatiënten. Dat had ik niet verwacht in een schoonheidssalon.

  Natuurlijk praten we niet altijd over mijn ziekte, dat vind ik ook erg fijn. Ik kan in de salon gewoon mezelf zijn en me vrouw voelen terwijl Henriëtte de behandeling doet. Even op een andere manier aandacht voor mijn lichaam, op een andere plek dan in het ziekenhuis. Heerlijk.

  – Ellie (43)

   

  Henriëtte Bon is schoonheidsspecialiste. Ze heeft ervaring opgebouwd in gezichtsmassages bij vrouwen met borstkanker toen een aantal van haar cliënten in een behandeltraject voor kanker terechtkwamen. Tegenwoordig komen vrouwen ook speciaal voor de massage naar haar salon. Ze vertelt: Wanneer je borstkanker hebt, kunnen aanrakingen op zich een heel positief effect hebben op je gemoedstoestand. Ik doe in zo’n geval een gezichtsbehandeling die puur en alleen bedoeld is om te ontspannen. We gaan niet epileren of iets dergelijks, want dat kan natuurlijk wondjes geven. Ik hoor vaak van cliënten dat ze het heerlijk vinden om even ergens anders mee bezig te zijn en zich even niet meer ziek te voelen. Ik vind het bijzonder dat ik op zo’n manier iemand kan helpen. Ik krijg dan e-mailtjes terug waarin staat dat iemand zo blij is dat ze langs is geweest omdat ze zich even helemaal vrouw voelde, dat is heel mooi.’

  Bij Schoonheidssalon Henriëtte Bon kun je ook terecht voor reguliere behandelingen zoals:
  – gezichtsbehandelingen
  – bindweefselmassage
  – kruidenpeeling
  – BioPulse Therapy
  – Bellabaci Cupping Massage

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply