Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Even stilstaan is soms een hele vooruitgang
  Rate this post

  Zelfreflectie is in deze mooie maanden waarin vaak een vakantie is gepland, voor velen een traditie om eens te kijken wat je dit jaar hebt gedaan en of je op deze manier het jaar verder gaat invullen. Na de vakantie kom je soms herboren terug, vol energie en nieuwe ideeën. Je gaat nieuwe avonturen tegemoet: je verhuist, je verbouwt je huis, je verandert van baan of je wordt zwanger!

  Ten tijde van een zwangerschap zien wij vaak dat er veel veranderingen worden doorgevoerd. Wat is het fijn om naar dat nieuwe nest te verhuizen, alles in te richten en hier en daar nog iets te verbouwen en die andere functie of baan diende zich ‘ineens’ aan. Dat hoeft niet te betekenen dat je (te) veel hooi op je vork neemt, maar het is in elk geval wel een mooie tijd voor reflectie, of beter: ­zelf­reflectie. Zelfreflectie is jezelf als middelpunt zien: jezelf een spiegel voorhouden. Niet in de letterlijke zin, waarbij je volgt hoe je buik groeit en hoe je verandert, maar in figuurlijke zin. In het laatste geval vraag je jezelf eens bewust af hoe je te werk gaat, welke keuzes je daarbinnen maakt, welke vaardigheden je inzet en hoe dat voor je voelt.

  Uit de vier keuzemogelijkheden van emoties, ‘blij’, ‘bang’, ‘boos’ of ‘bedroefd’ kies je bij voorkeur ‘blij’. Zeker als het gaat om de zwangerschap en de bevalling. Dat blijkt in de praktijk niet altijd de realiteit te zijn. Je kunt boosheid of teleurstelling voelen omdat je juist nu tegen je eigen grenzen aanloopt. Misschien ben je bedroefd omdat je een miskraam kreeg, of je bent bang voor de bevalling. Wat eerlijk naar jezelf om ook voor deze gevoelens uit te komen in een wereld waarin het soms lijkt of we vooral alle mooie ervaringen willen delen. Een heftige of traumatisch ervaren bevalling kan veel impact hebben op je leven of een volgende bevalling in de weg staan. Als je durft te erkennen dat je vorige bevalling niet is verlopen zoals jij had gehoopt of gewenst, ben je al op weg. Als counsellor en bevallingsverwerkingsspecialist (EMDR) spreekt Antoinette Kuiper-van der Meché veel vrouwen (en mannen) die de bevalling als heftig hebben ervaren. Herken je jezelf in bovenstaande beschrijving? Blijf niet met deze emotie(s) zitten, maar maak gerust een afspraak met Antoinette.

  Verloskunde
  Bij Verloskundigenpraktijk Doevendans sta je voor, tijdens en na de zwangerschap in het middelpunt. De verloskundigen zullen je nauwgezet begeleiden in deze bijzondere periode. Dat kan op verschillende manieren. Je kunt kiezen voor een regulier (individueel) consult bij de verloskundige of je kiest voor Centering Pregnancy: bijeenkomsten in groepsverband. In tien bijeenkomsten kun je veel leren over wat er in een bepaalde fase van de zwangerschap van belang is. Door met andere zwangeren in dezelfde periode van de zwangerschap te praten over onderwerpen als de bevalling, pijnstilling, borstvoeding, draagdoeken of gevoelens, reflecteer je als vanzelf.

  MINDFUL ZWANGER & BEVALLEN is een unieke zwangerschapscursus van Verloskundigenpraktijk Doevendans die je in zeven bijeenkomsten informeert, waardoor je kennis vergaart over ontspanningsoefeningen die bij jou passen, je een goede ademhalingstechniek aanleert en je mindful kunt (leren) zijn, zodat je bewust en met aandacht stilstaat bij jezelf en je zwangerschap op weg naar de bevalling en het ouderschap.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply