Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • Even je ziekte loslaten

    Wanneer je geconfronteerd wordt met kanker, is alle aandacht gericht op je ziekte en niet meer op jou als mens. De aanrakingen zijn medisch, zakelijk en vaak pijnlijk. Het is dan plezierig om op een niet-medische manier aangeraakt te worden. Door zelf te kiezen voor een massage, kun je even je ziekte loslaten.

    Veel mensen denken dat kanker en massage niet samengaan, maar toch kunnen mensen met kanker veel baat hebben bij massage. Die kan plaatsvinden in alle fasen van de ziekte, tijdens of na de behandeling. De massage geeft geen genezing, maar geeft ontspanning, verbetert de kwaliteit van leven en helpt het contact met je lichaam te herstellen. Bovendien ondersteunt een massage het herstel, en kan die bijvoorbeeld pijn, slapeloosheid, vermoeidheid, angst, stress en depressie verminderen. Het masseren van mensen die kanker (gehad) hebben, vereist de nodige kennis en inzichten. Bij kanker is het hele lichaam uit balans, daarom zorgt de massagetherapeut ervoor dat de massage veilig is, kort duurt en uitgevoerd wordt met zachte hand­g­repen, ­zodat de cliënt niet verder uit balans raakt maar juist ontspant.
    Bij vrouwen met borstkanker is het van belang dat er rekening wordt gehouden met mogelijk lymfoedeem. Met massage en gerichte aandacht voor de cliënt wil de therapeut dat het contact met het lichaam hersteld kan worden en de cliënt het weer als haar eigen lichaam kan ervaren. Praktijk SanderBanken is aangesloten bij het Kwaliteitsregister ‘Netwerk Massage bij Kanker’, een verband van massagetherapeuten die een specialisatieopleiding hebben gevolgd voor het masseren van mensen met kanker. Zie www.massagebijkanker.nl.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply