Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Family Care Deventer van start
  Rate this post

  De Praktijk voor Leren en Gedrag van Leo Beukering is gestart met een bijzonder traject om kinderen met psychische problemen te helpen. Onder de noemer ‘Family Care’ richt men zich niet alleen op het kind zelf, maar ook op de leefomgeving. Hierbij worden verschillende disciplines betrokken om tot een ­oplossing te komen.

  ‘Deze preventieve werkwijze sluit precies aan op dat wat de gemeente Deventer wil zien’, vertelt Leo Beukering, orthopedagoog en gedragsdeskundige. ‘Disciplines als ­orthopedagogiek, psychosomatische fysiotherapie, ­logopedie en ouderbegeleiding worden gericht ingezet om gezamenlijk het probleem aan te pakken.’ Die problemen kunnen van allerlei aard zijn: sociaal-emotioneel, gedragsmatig en/of communicatief.

  Passende interventies
  In zijn praktijk aan de Leonard Springerlaan in de Vijfhoek werkt Beukering al langer op deze manier. ‘Wanneer een kind bij ons wordt aangemeld, staat zijn of haar probleem doorgaans niet op zichzelf. Ook de omgeving speelt een rol. Family Care brengt de leefgebieden van het gezin in kaart om vervolgens passende interventies in te zetten.’

  Uniek
  Family Care Deventer is volgens Beukering een uniek project. ‘In de nabije regio wordt er nog niet zo gewerkt met deze multidisciplinaire aanpak. De orthopedagoog, integratief kindertherapeut, fysiotherapeut, logopedist en ouderbegeleider die hieraan meewerken, komen ook nog eens allemaal uit de buurt.’ De aanpak van Family Care Deventer wordt doorgaans vergoed.

  Sociaal vangnet
  Ook een belangrijk onderdeel van Family Care is het kijken naar de situatie wanneer de hulpverlening vervalt. ‘Het sociale vangnet na zo’n traject is heel belangrijk’, vertelt Lisa Buurkes, kinder- en jeugdpsycholoog bij de Praktijk voor Leren en Gedrag. ‘Door een sociaal vangnet te creëren, ondervang je toekomstige problemen, waardoor het gezin zelfstandig kan blijven functioneren.’

  Wil je meer informatie over Family Care Deventer? Neem dan contact op met Leo Beukering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply