Rate this post
 • Fascinerend: fascie
  Rate this post

  Ons lichaam bevat drie soorten bindweefsel, waarvan fascie (Latijn: fascia) er eentje is; wellicht de minst bekende van de drie, en dat is niet terecht.

  Fascie zit overal, vanaf de huid tot in het bot en doordringt en omringt alle organen, spieren, botten en zenuwen. Het is een wit, groot en bindend netwerk dat een heel belangrijke rol speelt in houding en beweeglijkheid. Het heeft een ondersteunende en beschermde werking én geeft structuur aan jouw lichaam.
  Het zijn niet alleen spieren die belangrijk zijn bij bewegen. De invloed van fascie is flink onderschat. Het bindweefsel spant en ontspant zich tijdens beweging en past zich voortdurend aan. Als ergens een verstoring optreedt door overbelasting of een blessure, zal het op de bewuste plek of juist een andere plek samentrekken en verstrakken.
  Klachten kunnen ontstaan door overmatige rek of spanning. Omdat fascie in verbinding staat met je zenuwen, voel je pijn. Met behulp van therapie kun je het bindweefsel naar een pijnvrije zone sturen, waardoor het lichaam weer vrijer kan bewegen en je sneller herstelt. En dat lukt bij 80% van de patiënten binnen één tot drie behandelingen!
  Er zijn verschillende methoden om klachten te lijf te gaan. Dat is ook juist de kracht van het samenwerkingsverband teLIJF Paramedisch Centrum Vorden, bestaande uit FysioVorden, Cesardynamiek en Praktijk voor Podologie Melanie Oonk. Vanuit verschillende disciplines verhelpen wij jouw klachten.
  Meer weten? Ga naar www.facebook.com/teLIJF of maak direct een afspraak voor een snelle en gerichte behandeling.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply