Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Feestdagen zijn funest
  Rate this post

  Het zal je maar gebeuren: de ene dag zit je ‘gezellig’ met je familie aan de gourmet. Een paar dagen later besluiten jij en je partner om uit elkaar te gaan. Die feestdagen bleken dus toch niet zo gezellig. Hoe kan dat toch?

  De cijfers liegen niet: 61% van de scheidingen wordt aan­gevraagd na vakanties en feestdagen (bron: TNS NIPO). Er is zelfs een Dag van de Scheiding in de herfst. En Sinterklaas, de kerstdagen en oud & nieuw zorgen vaak voor een opeenstapeling van ellende.

  Waarom?
  Dat veel mensen scheiden na de feestdagen, is eigenlijk niet vreemd. In veel gevallen is er bij een van de beide partners al twijfel over de relatie. Gevoelens van onwetendheid en twijfels worden weggestopt en men vlucht in werk of andere bezigheden, met als gevolg een uitbarsting rondom de feestdagen. 24 uur op elkaars lip, een hoop familie, stress en geforceerde gezelligheid zijn de druppels die de emmer doen overlopen. En een scheiding kan dan onvermijdelijk zijn.

  Een scheiding kun je bij Mediation & Advocatenpraktijk Den Hollander op verschillende manieren regelen:

  Via mediation
  Je overlegt met elkaar onder begeleiding van een advocaat-mediator, die vervolgens het convenant opstelt en het juridische deel van de scheiding via de rechtbank regelt.

  Via overlegscheiden
  Je overlegt met elkaar in een team van specialisten, zoals een coach en een financieel of fiscaal adviseur. Je hebt hierbij wel allebei een eigen advocaat. Net als bij mediation worden de afspraken vastgelegd in een convenant, waarna een van de advocaten het juridische deel van de scheiding via de rechtbank regelt.

  Eenzijdige juridische belangenbehartiging
  Je wordt door een advocaat bijgestaan in een procedure of bij gezamenlijk overleg met de advocaat van je ex. Deze dienst kan eventueel worden gecombineerd met scheidingscoaching. Ook hierbij kan er (indien nodig) een andere deskundige worden ingeschakeld, zoals een
  financieel of fiscaal adviseur.

  Scheidingscoaching
  Tijdens een VIP-dag of een 3-4 maandentraject leer je hoe je je negatieve emoties kunt neutraliseren, hoe je weer kunt communiceren met je ex en hoe je over belangrijke zaken een compromis met elkaar sluit. Daarnaast leer je hoe je je kinderen het beste kunt begeleiden tijdens en na de scheiding en hoe je na de scheiding als ouders de opvoeding op een goede manier kunt vormgeven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply