Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Feestdagen zijn funest
  Rate this post

  Het zal je maar gebeuren: de ene dag zit je ‘gezellig’ met je familie aan de gourmet. Een paar dagen later besluiten jij en je partner om uit elkaar te gaan. Die feestdagen bleken toch niet zo gezellig. Hoe kan dat toch?

  De cijfers liegen niet: 61% van de scheidingen wordt aangevraagd na vakanties en feestdagen (bron: TNS NIPO). Er is zelfs een Dag van de Scheiding in de herfst. En Sinterklaas, de kerstdagen en oud & nieuw zorgen veelal voor een opstapeling van ellende.

  Waarom?
  Dat veel mensen scheiden na de feestdagen, is eigenlijk niet vreemd. In veel gevallen is er bij een van de beide partners al twijfel over de relatie. Gevoelens van onwetendheid en twijfels worden weggestopt en men vlucht in werk of andere bezigheden, met als gevolg een uitbarsting rondom de feestdagen. 24 uur op elkaars lip, een hoop familie, stress en geforceerde gezelligheid zijn de druppels die de emmer doen overlopen.

  Als voorbeeld nemen we de kerstdagen. Waarom zijn deze zo lastig? Een wetenschappelijke reden voor ruzies rondom deze dagen is het daglicht dat we steeds korter zien. Dit heeft effect op ons humeur en zorgt ervoor dat het moeilijk is om over ergernissen heen te stappen. ­Daarnaast zorgen alle lekkere maaltijden ook voor een hoop stress. ‘Wat eten we dan?’, ‘Wie lust wat en wie doet alle boodschappen?’ Als laatste is er nog de (schoon)familie. Het continu op de tenen lopen zorgt voor vele irritaties en ruzietjes.

  Nieuw jaar, nieuwe kansen
  ‘New year, new me’ is een leus die we vaak lezen rondom de jaarwisseling. Partners die na de turbulente feestdagen nog stoom aan het afblazen zijn, besluiten één ding: ‘Zó ga ik het nieuwe jaar niet in.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply