Rate this post
 • Feestje van herkenning
  Rate this post

  Boos, angstig, verdrietig, onrustig, impulsief, teruggetrokken, onzeker… Dit zijn voorbeelden van gedrag dat bij ieder kind de revue wel eens heeft gepasseerd. Maar wat is normaal op een bepaalde leeftijd? Zal het vanzelf overgaan? Hebben andere ouders en kinderen hier ook last van?

  Kennis over gedrag van kinderen ligt tegenwoordig binnen handbereik door verscheidene blogs, door social media of door andere ouders op het schoolplein. Hier vind je vaak het eerste stukje herkenning. Zo is er vooral veel te doen rondom ADHD, voeding en het juiste onderwijs. Maar kun je dit toepassen op ieder kind? En hoe pas je dit toe in het dagelijks leven? Het antwoord op deze vragen ligt vaak dichterbij dan je denkt.
  Als kindercoach werk ik vanuit de visie dat ieder kind uniek is. We kijken naar wat er wél goed gaat, en door hier meer van te doen maken we een begin met het aanpakken van het probleem. We stellen vragen als ‘Wat is vandaag al mogelijk?’ en ‘Wat zie je, hoor je en denk je als kind?’ Als je nieuwsgierig blijft, doorvraagt en actief luistert, kun je meer te weten komen over het hoe en waarom van bepaald gedrag.
  Het gevoel van herkenning en daarnaast het stukje inzicht krijgen en gehoord worden, maken dat kindercoaching ruimte maakt om samen vooruit te kijken.

  Als kindercoach bied ik handvatten en inzichten voor ouders en kinderen. Het doel is om samen in een korte tijd een positieve verandering bij het kind en binnen het gezin te bewerkstelligen.

  Het doel is om kinderen te helpen bij het herkennen en ontwikkelen van hun talenten en kwaliteiten, zodat ze overtuigd raken van hun eigen kunnen.

  Kindercoaching heeft baat bij alle leeftijden, van peuter tot puber. Heeft u vragen of bent u op zoek naar advies? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

  – Joëlla Boevink –

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply