Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Feit of fabel: ‘Van chocola krijg je acne’
  Rate this post

  Heeft voeding invloed op huidproblemen? Dat is een interessante vraag. Je kunt niet zeggen dat bepaalde voeding helpt bij alles wat je maar aan je huid zou willen verbeteren, maar het is zeker zo dat er een verband is tussen voeding en je huid.

  Aan je huid kun je deels zien of je gezond bent, en je hebt voeding nodig om je lichaam zijn werk goed te laten doen. Je huid is daarbij het grootste orgaan van je lichaam, dus goede voeding is ook belangrijk voor je huid.
  Je hebt ongetwijfeld ooit wel eens gehoord of gelezen dat je ‘puistjes krijgt van chocola’. Is dat wel zo? Het is niet bewezen dat je van chocola puistjes krijgt, maar melk, waar chocola van gemaakt wordt, heeft door zijn hormoonachtige stoffen wél invloed op je huid. Maar melk is niet het enige wat invloed heeft op acne: ook suiker is een factor, en dat zit in allerlei voedingsmiddelen. Suiker zorgt namelijk voor een stijging van de insuline­productie in je lichaam, waardoor er androgenen (hormonen) worden aangemaakt, die weer invloed hebben op bijvoorbeeld acne. Heb je dus te maken met acne, dan is het verstandig om suikers en zuivelproducten te vermijden. Een stukje 80% pure chocola kan daarentegen prima, want dat is een goede antioxidant! Dat chocola acne veroorzaakt, is dus een fabel.

  Advies
  Het is altijd verstandig, en niet alleen voor je huid, om verantwoord te eten en daarbij te zorgen voor gevarieerd voedsel, dus met voldoende groenten en fruit, voldoende water en vette vissoorten. Heb je een huidprobleem en wil je persoonlijk advies over wat in jouw situatie het beste is om te doen, maak dan een afspraak. Wij kijken naar je huid en kunnen je helpen met gericht advies, en even­tueel behandelingen, als dat nodig of wenselijk is.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply