Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Feit… of fabel?
  Rate this post

  Een medische ingreep wordt vaak uitgevoerd omdat deze noodzakelijk is, maar in sommige gevallen kies je ervoor om esthetische redenen. Mogelijk heb je veel schade aan je gebit, ga je liever zonder bril door het leven of kun je je wijkende haarlijn niet accepteren. Ook deze redenen zijn legitiem, en net zo legitiem is de wens hier niet te veel voor te betalen. Maar een cosmetische of medische behandeling kan in Nederland aardig in de papieren lopen.

  Voor veel mensen is dit een goede reden om de oplossing voor hun probleem buiten de landsgrenzen te zoeken. Toch bestaan hier ook veel vooroordelen en onduidelijkheden over. Om goed beslagen ten ijs te komen is het prettig te weten wat wél klopt en wat slechts fabels zijn.

  Goede kwaliteit
  Sommige mensen vinden een medische reis erg spannend, en denken dat de lagere prijs betekent dat de artsen mogelijk minder goed opgeleid zijn dan in Nederland. Niets blijkt echter minder waar. Ook de Turkse artsen die aangesloten zijn bij IM Medical Travel hebben een opleiding genoten volgens algemeen geldende Europese standaarden. Bovendien zijn cosmetische behandelingen in Turkije al lang erg populair, waardoor er grote expertise is op dit gebied. De reden dat behandelingen goedkoper zijn, is door de lager liggende arbeidskosten.

  Belang van communicatie
  Het is niet vreemd als je vragen hebt omtrent de communicatie, per slot van rekening laat je je behandelen in een ander land. De hostesses die je ontvangen en ontzorgen spreken Nederlands én Turks, zodat alle vragen gesteld kunnen worden en goed vertaald worden. Overigens spreken de behandelaars zelf ook goed Engels en Duits, een soepele communicatie is niet alleen noodzakelijk maar ook zeker mogelijk.

  Nazorg
  Een goede zorg valt of staat bij goede nazorg. Ook na een behandeling in het buitenland is het belangrijk om de ontwikkelingen goed in de gaten te houden. Mocht het bijvoorbeeld nodig zijn om het verblijf te verlengen, dan wordt dit uiteraard vergoed. Maar ook wanneer er thuis sprake is van vragen of opmerkingen is het altijd mogelijk om tijdig contact te zoeken. Wist je dat de garantie voor een behandeling in Turkije bovendien vaak langer is dan die in Nederland? Voor ingrepen zoals kronen, facings of bruggen geldt een garantie van drie jaar!

  ‘Iedereen is goed op elkaar ingespeeld’
  Marian (48): ‘Rond mijn veertigste merkte ik dat mijn zicht achteruit was gegaan. Verkeersborden lezen of mensen van veraf bekijken, daar moest ik mij echt voor inspannen en ik kreeg hoofdpijnklachten. Eerst begon ik met het dragen van de bril tijdens het televisie kijken en autorijden. Een paar jaar later moest ik mijn bril echter constant dragen. Helaas wel met tegenzin, want het is gedoe wanneer het regent, met zonnebrillen en ik vond het me niet altijd even leuk staan.

  Aangezien ik lenzen ontzettend vervelend vind en mijn ogen er niet erg goed op reageren, was dat voor mij geen optie. Even geleden las ik wat over ooglasering. Aangezien mijn ogen al een aantal jaar op dezelfde sterkte zaten, kwam ik daarvoor in aanmerking. Zo kwam ik op het spoor van IM Medical Travel. Na bij hen geïnformeerd te hebben, merkte ik al snel dat de organisatie een geoliede machine was en voelde het heel vertrouwd om mijn ogen te laten laseren. Bovendien sprak de specialist gewoon Engels, dus de communicatie verliep soepel.

  Er zijn inmiddels een paar maanden voorbij en elke dag geniet ik van het resultaat. Het moment dat ik mijn bril kon wegleggen, was echt een bevrijdend gevoel. Zonder samenknijpende ogen kan ik nu rustig voor me uitkijken. Mijn ervaring bij IM Medical Travel was echt heel fijn. Als je op zoek bent naar mensen die weten waar ze het over hebben en een behandeling voor een betaalbare prijs, zou ik altijd IM Medical Travel aanraden.’

  Over IM Medical Travel
  In Nederland en België liggen kosten voor medische en cosmetische behandelingen veel hoger dan in Turkije. IM Medical Travel is een organisatie die medische reizen aanbiedt, zodat mensen behandelingen kunnen afnemen die betaalbaar zijn én op kwalitatief hoog niveau. De lagere prijzen zeggen niets over het niveau van de zorg. Doordat arbeids- en laboratoriumkosten veel lager liggen, kunnen behandelingen een stuk goedkoper worden uitgevoerd zonder in te boeten op kwaliteit.

  Om mensen goed te kunnen begeleiden, organiseert IM Medical Travel ieder kwartaal consultdagen en informatieavonden op het gebied van tandheelkunde, oogheelkunde en haartransplantatie. Op deze dag komen de specialisten naar Nederland om vooronderzoeken uit te voeren op basis waarvan een behandelplan en offerte opgesteld kan worden.

  Vanwege de coronamaatregelen biedt IM Medical Travel online consulten met de specialisten. Neem contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak op een tijd die jou goed uitkomt.

  Mogelijke behandelingen
  – Tandheelkunde: denk aan behandelingen als implantaten, kronen, bruggen, facings, (klik)prothese (all-on-4 en all-on-6), complete gebitsrenovatie en tanden bleken.
  – Haartransplantatie: bij een FUE of FUT haartransplantatie wordt het eigen hoofdhaar gebruikt om de haardos voller te maken. Ook kun je kiezen voor een baard-, snor-, wenkbrauw- of wimpertransplantatie.
  – Cosmetische behandelingen: een ooglidcorrectie, wenkbrauw- of voorhoofdlift behoren tot de mogelijkheden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply