Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Fijn en veilig thuis blijven wonen
  Rate this post

  Misschien herken je het wel, de boodschappentassen tillen, een wandeling maken en even snel de trap oplopen zijn écht een uitputtingsslag voor je lichaam. Voor veel vrouwen is dit de dagelijkse realiteit. Uit cijfers van het CBS blijkt dat maar liefst 12,2% van de vrouwen in Nederland te maken krijgt met één of meerdere lichamelijke beperkingen. Veel voorkomende voorbeelden hiervan zijn:

  – Gewrichtsaandoeningen: slijtage of ontstekingen
  – Rugklachten
  – Spierziekten

  Hulpmiddelen om het dagelijks leven makkelijk te maken
  Als je door lichamelijke klachten een stapje terug moet doen, kan dat erg vervelend zijn. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen die je kunnen ondersteunen in je zelfstandigheid. Denk hierbij aan een aangepaste fiets of een scootmobiel voor de langere afstanden. Hiermee is zelf boodschappen doen weer mogelijk en kun je weer makkelijker genieten van de frisse buitenlucht. In huis is vooral de traplift een ideale oplossing.

  Weer veilig naar boven
  Traplopen vraagt een behoorlijke inspanning van je lichaam. Als je al lichamelijke klachten hebt, is de trap een waar obstakel dat je – begrijpelijk – liever uit de weg gaat. Een traplift is een weinig ingrijpende oplossing waarmee je weer veilig naar boven en beneden gaat. De trapliften van nu zijn modern en zeer compact vormgegeven en van allerlei technische snufjes voorzien.

  Het doel van de traplift is duidelijk: jou veilig naar de boven- of onderliggende verdieping brengen. Maar de trapliften van tegenwoordig kunnen veel meer. De stoel komt bijvoorbeeld automatisch tot stilstand als er een obstakel op de trap ligt. En de voetensteun klapt met één druk op de knop automatisch uit of in, zodat je nooit hoeft te bukken. Dat is wel zo veilig.

  Op maat voor jouw situatie
  Een Otolift traplift is maatwerk. Dat houdt in dat de fabrikant jouw traplift helemaal aanpast aan jouw trap én jouw wensen. Het maakt dus niet uit of je een rechte trap of een trap met bochten hebt. Zelfs op wentel- en spiltrappen kan een traplift gemonteerd worden. Jouw trap wordt tot op een tiende van een millimeter nauwkeurig ingemeten, zodat de rail optimaal geplaatst kan worden. Er bestaan overigens verschillende trapliftmodellen. Elk met hun eigen voordelen. Van vrijwel elk model wordt ook een tweedehands exemplaar aangeboden. Of je kunt de traplift huren. Zo is er voor elk budget wel een oplossing.

  Besluit je een traplift aan te schaffen of te huren? Kies dan altijd voor de meest compacte versie. Je kunt de traplift vrijwel altijd ook aan de binnenzijde van de trap laten plaatsen. Dat is de kant waar de treden het smalst zijn. In de meeste gevallen blijft de trapleuning dan gewoon zitten. Dat is wel zo veilig voor als je op een goede dag zelf de trap op wilt kunnen, of als jouw gezin gebruik maakt van de trap. Een traplift is dus een praktische oplossing voor wanneer bewegen niet vanzelfsprekend is, maar zelfstandigheid dat wel moet blijven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply