Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Fijn om gasten lekker ‘zen’ de deur uit te zien gaan’

  NAAM: Alanna van den Bos
  EIGENARES VAN: Veluwezoom Beauty & Wellness

  Ik vond het als kind al heerlijk om te tutten. Allerlei verschillende banen leken me wel leuk, maar dat verzorgende, dat zat er altijd wel in bij mij.

  Na de middelbare school heb ik de MBO-opleiding Helpende Zorg en Welzijn gedaan, en ik heb ook lange tijd in de zorgsector gewerkt, maar ik wilde toch een andere richting op. Toen heb ik de opleiding tot schoonheidsspecialiste gevolgd, en ben meteen daarna begonnen met een kleine salon aan huis. Dat was in 2012, toen ik 25 was. Een eigen salon hebben was ook al lange tijd een droom van mij. Ik kon echter niet leven van mijn werk als schoonheidsspecialiste, dus bleef ik daarnaast ook werken in de zorg.

  Mijn grote wens was toch wel om me volledig te kunnen richten op mijn salon, en allerlei behandelingen te kunnen aanbieden, en dat kan niet in een kleine slaapkamer. Dus toen ik eind vorig jaar een mailtje kreeg met het aanbod om een salon over te nemen, heb ik de sprong in het diepe gewaagd en heb ik toegehapt. En sinds 1 december 2018 zit ik erin. De salon is gevestigd in Sandton Hotel De Roskam in Rheden. Dat is een heel gunstige plek, want we krijgen daarmee ook hotelgasten uit binnen- en buitenland over de vloer.

  De salon draait om het geven van een ontspannen moment voor onze gasten. In onze salon bieden wij diverse behandelingen aan, zoals gezichtsbehandelingen, massages, lichaamsbehandelingen, hammam-behandelingen, hand- en/of voetverzorging en pedicure. Dat kan in een losse behandeling, maar ook in een arrangement, met bijvoorbeeld een lunch of ‘high tea’. Een lekker dagje genieten! Omdat alle kamers dubbele behandelstoelen hebben, zijn de behandelingen en arrangementen ook prima geschikt voor meerdere personen, bijvoorbeeld vriendinnen, partners of moeders en dochters. Ik vind het fijn om gasten lekker ‘zen’ en blij de deur uit te zien gaan!

  Voor mij is het leuke aan dit werk dat ik niet de hele dag hetzelfde doe, omdat ik meerdere behandelingen geef. Dat maakt het afwisselend. Maar ik ben ook nog lang niet uitgeleerd! Ik wil me blijven ontwikkelen, en in de toekomst mijn behandelingen uitbreiden met bijvoorbeeld bindweefselmassages, spray-tan of het zetten van wimperextensions. Zo kan ik nóg meer betekenen voor mijn klanten!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply