Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • ‘Fijn om kinderen weer met elkaar te laten spelen’
    Rate this post

    We kijken even achterom naar de sluiting van onze locaties op 16 maart, naar weer voorzichtig open na de meivakantie…

    Dit voorjaar is er door de kinderopvang in korte tijd een grootse prestatie neergezet, door de noodopvang in drie dagen tijd te organiseren voor kinderen van ouders in de cruciale beroepen en voor de kwetsbare kinderen. Gewoon, op een aantal van onze Vlietkinderenlocaties, samen met de scholen, pedagogisch medewerkers en leerkrachten die er mooie dagen voor kinderen van maakten in een tijd waarin alles onzeker is. Onze eigen helden in de frontlinie! De medewerkers die zich vanuit huis of de noodlocatie voor meer dan 100% inzetten om, bijvoorbeeld via filmpjes op ons eigen Vlietkinderen YouTube-kanaal, de kinderen bereikten met poppenkast spelen, zingen of voorlezen. Ook werden er tasjes met activiteitentips en vergeet-me-nietzaadjes bij de kinderen thuisbezorgd. Op de social media-platforms van Vlietkinderen konden en kunnen ouders terecht voor (pedagogische) tips en inspiratie voor thuisactiviteiten. Ondanks de moeilijke tijden bleef het bedrijf Vlietkinderen draaien om het voor kinderen, hun ouders en samenwerkingspartners zo goed mogelijk te doen.

    Nieuwe fase
    Na de meivakantie gingen we een nieuwe fase in: de locaties gingen weer open. Natuurlijk gebaseerd op de richtlijnen van de overheid, het RIVM, protocollen van de branche kinderopvang en in nauwe samenwerking met onze partners van de scholen en de gemeente. Samen zorgen we ervoor dat we het goed gaan regelen in de 1,5-metersamenleving. Wat de wetenschappers ons vertellen, is dat de gezondheidsrisico’s voor kinderen heel beperkt zijn. Dat stelt gerust, maar we zullen hier zeer zorgvuldig mee moeten omgaan. Dat vraagt creatief denken, het soms een beetje anders doen dan anders en ons gedrag aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid. Maar wat is het fijn om kinderen weer – zoals het hoort – met elkaar te laten spelen en ouders te kunnen ontzorgen!

    Een positieve boost
    Wij zijn betrouwbaar en stabiel, ook in tijden van crisis. Samen met de compensatieregeling van de overheid hebben we onze klanten volledig gecompenseerd in hun kinderopvangkosten tijdens de ‘intelligente lockdown’. Wat wij vanuit onze branche hebben gezien en heel erg op prijs stellen, is de waardering vanuit de overheid voor de kinderopvang. Kinderopvang die een cruciale rol speelde in de frontlinie met de noodlocaties, zodat ouders die in de zorg werken aan de slag konden. Maar ook bij preventie en er zijn voor kwetsbare kinderen. En nu bij het weer op gang helpen van de economie.

    Wij hopen dat de integratie van onderwijs en opvang juist door deze crisis een positieve boost krijgt. We doen het samen, bij Vlietkinderen, met onze ouders en met onze partners. Daar krijgen we energie van!

    Team Vlietkinderen

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply