Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • ‘Fijn om werk en zorg te kunnen combineren’
  4/4 - (1 stemmen)

  Ik wilde weliswaar niet van jongs af aan al kapster worden, maar het bezig zijn met haar én het omgaan met mensen hebben me wél altijd getrokken…

  Na de middelbare school heb ik de Hotelschool gedaan, en daarna heb ik ook in het hotelwezen gewerkt. Vervolgens heb ik 9 jaar gewerkt bij de Rabobank als adviseur particulieren / receptioniste. Terwijl ik die baan nog had, heb ik mij toch laten omscholen tot kapster en heb ik mezelf in het diepe gegooid door meteen een eigen kapsalon te beginnen. Dat was 8 jaar geleden. Na een jaar merkte ik dat het ging zoals ik het voor ogen had, en zegde ik mijn baan bij de bank op. Ik heb de garage laten verbouwen tot een gezellige kapsalon. Die heeft twee stoelen en een wastafel, en de salon heeft een eigen oprit.

  Al snel nadat ik begonnen was, kreeg mijn oudste dochter Mandy problemen met haar gezondheid (zie pagina 2 – red.). Ik was veel tijd kwijt met bezoeken aan artsen en psychologen, en daarom kwam het goed uit dat ik mijn salon aan huis heb, want zo kon en kan ik mijn werk combineren met de zorg voor onze dochter. Haar gezondheid gaat helaas steeds verder achteruit. Inmiddels kan ze al bijna niet meer de trap op lopen om naar haar kamer te gaan. Daarom wordt er binnenkort achter ons huis een zorg-unit geplaatst.

  Door de zorg voor onze dochter werk ik ook niet full-time, maar ongeveer 24 uur per week, op vaste dagen en tijden. Ik heb al jaren een fijne vasteklantenkring, maar nieuwe klanten zijn natuurlijk welkom! Ik knip dames, heren en kinderen. Ze kunnen telefonisch of via WhatsApp een afspraak maken. Ik bied alle reguliere kappersbehandelingen, dus knippen, kleuren en permanenten, en ook keratinebehandelingen.

  Het leukste van dit werk vind ik het mooi maken van mijn klanten. Ik ben de enige die in de salon werkt, dus klanten krijgen alleen met mij te maken. Ik geef ze graag persoonlijke aandacht, en veel van mijn huidige klanten vinden dat ook fijn. Die voelen zich bij mij op hun gemak. Daarbij heb ik, niet verwonderlijk, affiniteit met klanten met een beperking.

  Saskia Oudakker

  Have a colourful summer
  Bij Hairstyling by Saskia kun je je look helemaal afmaken met bijvoorbeeld elastiekjes of veertjes voor in je haar, of met armbandjes of zelfs een strandtas, want ook daarvoor kun je bij de salon terecht!

  Kleuren, styling en verzorging
  Saskia werkt voor de haarkleuringen met onder andere met Megix 10 van Mowan. Deze haarverf heeft een inwerktijd van maar 10 minuten, en zorgt voor een volledige kleuring en een perfecte grijsdekking. Mowan Phair is een haarverf die oplicht over zowel natuurlijk als geverfd haar. Voor de styling en verzorging van het haar gebruikt Saskia de productenlijn van Joico, met onder andere shampoos en haarmaskers.

  Nieuw seizoen, nieuwe kleur
  Het nieuwe seizoen vraagt natuurlijk om een nieuwe, frisse kleur. Laat je inspireren door het licht van de zon, en ga voor een zachte en lichte kleur. ‘Babyblond’ is helemaal hot: een mengeling van platinablond met meer crèmeblond. Ook mooi is je lokken voorzien van een koraalachtige kleur: een mooie mix van roze en oranje. Houd jij wel van een heftiger kleurexperiment op zijn tijd? Geef je lokken dan eens een likje pastelkleurige verf. Wat dacht je van lichtroze, zachtgeel of perzik? Natuurlijk hoef je niet je hele kapsel in de verf te stoppen, alleen een paar plukken in de verf dippen geeft al een heel speels effect.

  Festivalkleuren
  Wanneer je in de zomer naar een festival gaat, is het leuk om je haar echt te laten opvallen. Met een kleuring op waterbasis in een felle zomerkleur heb je een opvallende haarkleur voor ongeveer 2 weken. Daarna kun je het uitspoelen, zodat je niet met paars haar weer op kantoor komt!

  Tips & tricks
  – De winterkou heeft invloed op jouw haar gehad en snakt naar intensieve verzorging. Neem iedere week een verzorgend haarmasker en je haar zal je dankbaar zijn!
  – Spaar je voor lang haar? Laat je haarpunten dan iedere zes weken bijpunten. Zo heb jij over een aantal maanden een mooie verzorgde bos haar.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply