Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Find your inner peace
  Rate this post

  Ken je dat gevoel dat je op een dag een activiteit aan het doen bent en opeens veel minder energie ervaart? De activiteit gaat je minder gemakkelijk af dan al die jaren ervoor. Je hebt het gevoel alsof je leven sneller gaat en de jaren voorbijgevlogen zijn. Je denkt soms nog na over al die mooie ervaringen die je jaren geleden hebt gehad en je vraagt je af waar de tijd blijft. Je ziet je partner en je beseft dat het proces van ouder worden in volle gang is. Je merkt soms dat oude herinneringen je belemmeren om van de nieuwe ervaringen te kunnen genieten.

  We vragen ons allemaal wel eens af hoe iedereen het altijd voor elkaar krijgt: de buurman en buurvrouw die enorm ­actief zijn, leuke dingen doen en vol met levensvreugde ­zitten. Ze zijn stabiel en krachtig, maar ook spontaan, ­humoristisch en vol zelfspot. Ze zijn gezond, flexibel van lichaam en geest en genieten van het leven. Yoga en meditatie kunnen technieken of handvatten zijn die je lichaam en geest jong houden. Het proces van ouder worden gaat door, maar… hoe jij ermee omgaat, zal veranderen.

  Ondersteuning
  Kundalini yoga wordt ook wel de ‘yoga van het bewustzijn’ genoemd. Het ondersteunt mensen in waar ze op dat moment staan. Elke les heeft een thema. Het openen van je hart of het loslaten van oude processen kunnen enkele thema’s zijn. Kundalini yoga helpt je om je bewustzijn te vergroten. Hierdoor kun je meer in contact staan met alle ervaringen die je nu creëert. Je leert het levensproces meer te accepteren en je kunt van alles de schoonheid zien. Het mooie aan Kundalini yoga is dat het voor iedereen toegankelijk is. Je kunt op elk moment instappen om met de groep deze mooie ervaring te delen.

  Ademhaling
  In het dagelijks leven begint eigenlijk de grootste yoga-oefening. Kundalini yoga kan jou hierbij ondersteunen door bijvoorbeeld de aandacht te leggen op je ademhaling.
  Stel dat je in de rij staat in de supermarkt. Het duurt verschrikkelijk lang en je merkt dat je onrustig wordt. Je kunt dan teruggaan naar een diepe ademhaling en je zult op dat moment meer rust ervaren. Alle technieken die Kundalini-yoga jou biedt, kun je toepassen in jouw leven!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply