Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Fit de winter in!
  Rate this post

  Wie wil het niet: een mooie, zuivere huid? Sommige mensen hebben geluk en zijn gezegend met een egaal gelaat. Maar voor de meeste mensen geldt dat daar nu eenmaal aan gewerkt moet worden. Een huidspecialist kan je helpen met de juiste behandeling voor jouw huidklacht. En laat de winter nu bij uitstek geschikt zijn voor kuurbehandelingen die helpen de huid fit en actief te houden!

  1. Waarom is de winter een goede periode voor huidbehandelingen?
  Huidspecialisten adviseren graag in de winter, om bepaalde (kuur)behandelingen uit te laten voeren. Dat is omdat in de winter de zon minder lang en fel schijnt, waardoor de huid minimaal blootgesteld wordt aan uv-straling. Dit is gunstig, aangezien de behandelde huid vaak kwetsbaar is en goed beschermd moet worden tegen deze uv-straling. Als het dan zomer wordt, is de huid weer helemaal hersteld en verbeterd.

  2. Wat is het verschil tussen microdermabrasie en microneedling?
  Huidverbeterende behandelingen die je goed kunt inzetten in kuurverband, zijn bijvoorbeeld microdermabrasie en microneedling. Hoewel de namen wat op elkaar lijken, zijn het toch echt verschillende behandelingen. Bij microdermabrasie wordt de huid door steriele microkristallen afgeschaafd. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd te vernieuwen en krijg je een egalere, zachtere huid terug. Microneedling is een methode waarbij er kleine perfo¬raties in de huid worden aangebracht door minuscule naaldjes. De aanmaak van collageen en elastine wordt geactiveerd en de huid wordt fitter, frisser en egaler.

  3. Welke klachten kun je aanpakken?
  Microneedling en microdermabrasie kunnen helpen bij verschillende doeleinden. Denk aan: anti-aging, het herstellen en hydrateren van de huid en het verminderen van een grove huidstructuur en poriën. Daarnaast kan microneedling ook worden ingezet bij het verminderen van littekens, pigmentvlekken of striae. Maar ook is de winter het perfecte moment om klachten zoals couperose en pigmentvlekken aan te pakken.

  4. Welke behandelingen helpen tegen couperose en pigmentvlekken?
  Couperose kun je herkennen aan verwijde bloedvaatjes in de huid. Hierdoor oogt de huid rood en onrustig. Ook pigmentvlekken kunnen het huidbeeld verstoren. Vaak lijkt de huid hierdoor ouder en minder egaal. Met Ellipse/Nordlys lasertechnieken kunnen storende bloedvaatjes gericht aangepakt worden. Ook pigmentvlekken kunnen hiermee verwijderd worden. Met de Fractional Laser kunnen veel andere huidproblemen opgelost worden, zoals kraaienpootjes rondom de ogen of storende rimpeltjes op je bovenlip.

  5. Hoe kun je acne te lijf?
  Mensen met acneklachten kunnen in de winter meer last van hun huid hebben. Dat komt doordat de talgproductie door kou en droogte uit balans raakt. Aan de hand van een intensieve peelingbehandeling kan je huid een oppepper krijgen om te herstellen. Bij een Rejuvi MicroPeeling wordt bijvoorbeeld een hoge concentratie anti-acne-werkstoffen in de huid gebracht. Zo wordt het probleem in de diepere huidlagen aangepakt en komt de huid weer terug in een mooie balans.

  Hulp bij huidproblemen
  Heb jij last van huidveroudering, acne of (één van) de volgende huidproblemen? Dan ben je bij Vital Huidinstituut op de juiste plek om je huid te verbeteren!
  – acne, mee-eters en onderhuidse ontstekingen
  – pigmentvlekken
  – een rokershuid
  – (acne)littekens of vlekjes
  – rimpels en (fijne) lijntjes

  Specialist in
  – huidverbetering
  – anti-aging
  – acnebehandeling
  – ontharen

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply