Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Fit en gezond door te drijven op zout water
  4/4 - (1 stemmen)

  Als je het druk hebt, kan dat leiden tot stress.  Deze stress kun je niet alleen geestelijk ervaren, maar ook door bijvoorbeeld spierpijn en slaapproblemen. Dan kan het een goed idee zijn om eens heerlijk te ontspannen in een floatcentrum!

  Floaten is een unieke en effectieve manier om maximaal te ontspannen en pijn te verlichten. Tijdens het floaten drijf je in een bassin met ongeveer 800 liter water, waarin een hoge concentratie aan magnesiumzouten is opgelost. Hierdoor ‘zweef’ je als het ware bovenop het water, dat een constante temperatuur van 35,5 graden heeft. De temperatuur in de floatroom is gelijk aan de lichaamstemperatuur, waardoor het lichaam na een aantal minuten geen verschil meer voelt tussen de plekken waar het water het lichaam raakt, en de lichaamsdelen die boven het water uitkomen. Doordat je in de floatroom geen externe prikkels, zoals geluid, licht, zwaartekracht en temperatuurverschillen ervaart, komen lichaam en geest volledig tot rust. Een uniek gevoel van gewichtloosheid en ultieme ontspanning!

  Heilzaam voor lichaam en geest
  Floaten is niet alleen maar ontspannend, maar ook heel gezond. Een uur floaten heeft hetzelfde effect als 5 uur slaap en het kan een positieve invloed hebben op lichamelijke klachten, zoals migraine, spierkrampen en reuma. Daarnaast hebben veel mensen een tekort aan magnesium, een belangrijk mineraal voor allerlei lichaamsprocessen. Tijdens een floatsessie kan dit magnesiumtekort heel gemakkelijk worden aangevuld via opname door de huid. Floaten kan daarom ook voor sporters van belang zijn voor hun conditie en herstel, omdat magnesium een onmisbaar mineraal is voor de opbouw van spierweefsel.

  LOFF Assen opent op 1 oktober aanstaande de deuren:  het allereerste floatcentrum van Noord-Nederland!  Het centrum is een idee van schoonheidsspecialiste  Gerlanda Drenth. Naast het floaten kunnen klanten bij LOFF terecht voor een uitgebreid aanbod aan schoonheidsbehandelingen en massages. Kijk voor uitgebreide informatie of boekingen op www.loff-assen.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply