Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Fit en gezond met Ayurveda
  Rate this post

  Ben je vaak moe en lusteloos, zit je niet goed in je vel, worden de klachten door de huisarts, ondanks dure onderzoeken, niet begrepen en meestal niet verholpen, dan ben je een slachtoffer geworden van de tijd waarin we leven; een materiële tijd waarin de natuur nauwelijks een rol meer speelt.

  Eigenlijk is het niet moeilijk om in een goede conditie te blijven of te komen, als je de oplossing kunt begrijpen!
  De belangrijkste uitspraak in de Ayurveda-leer is: ‘Elk mens is uniek’! Dit lijkt langzamerhand een dooddoener en de zoveelste one-liner, maar dit besef leidt uiteindelijk naar lichamelijke, geestelijke en spirituele gezondheid. Je kunt jezelf de vraag stellen hoe het komt dat je last krijgt bij het eten van een ‘gezonde’ sinaasappel en een ander niet. Waarom krijgt de één eerder last van honger dan de ander? Waarom leidt voor jou een kom koude yoghurt op de nuchtere maag tot verlies van energie? Kortom: het blijkt dat niet elke voeding gezond is voor iedereen.

  Aanpassingen
  De Ayurvedische leer gaat ervan uit dat het universum, dus ook de mens, planten, dieren enzovoort, uit de elementen ether en lucht (vata), vuur (pitta) en aarde en water (kapha) bestaat. Aangezien ieder mens uit een unieke samenstelling van deze elementen bestaat, kan de Ayurvedisch therapeut uitzoeken welke voedingsmiddelen je het beste kunt gebruiken en welke aanpassingen op jouw leefstijl gedaan kunnen worden.

  Persoonlijke constitutie
  De Ayurveda therapeut is moreel verplicht je daarbij te helpen als je dit toelaat. Laat de Ayurvedisch practitioner voor jou uitzoeken wat jouw persoonlijke constitutie inhoudt. Aan de hand van de analyse kan vastgesteld worden wat jouw eetgewoontes zijn, in de ruimste zin van het woord: past jouw leefstijl bij je constitutie, leidt jouw instelling in het leven tot rust in je geest, is jouw levensweg ook echt de jouwe? Alle uitkomsten kunnen bijgesteld worden.

  Via deze 5000 jaar oude natuurlijke leer staat voor jou de weg vrij om fit en gezond te zijn of weer te worden, en zullen tot je verbazing andere klachten ook kunnen verdwijnen. Je staat waarschijnlijk verbaasd hoe kleine veranderingen tot grote resultaten kunnen leiden.

  Het is geen nieuwe hype, geen nieuw dieet, maar een levenswijze die jou gezond en gelukkig zal maken.

  – Namasté!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply