fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Fit in 20 minuten per week

  Je verdeelt je tijd zorgvuldig tussen je gezin, je werk, je vrienden én jezelf. Want die enkele uren die je per week voor jezelf overhoudt, besteed je het liefst op de bank met een boek of kijkend naar je favoriete serie. Natuurlijk vind je sporten wel belangrijk, want om je volle agenda bij te kunnen benen, moet je wel fit en gezond zijn. Maar waar moet je de tijd vandaan halen?

  20 minuten
  Bodytec is het antwoord dat je zoekt. Bodytec is een training van 20 minuten volgens het principe van EMS. ‘EMS’ staat voor ‘Elektro Musculaire Stimulatie’ oftewel: elektrische spierstimulatie. Deze methode heeft als voordeel dat de 8 grootste spiergroepen tegelijkertijd worden geactiveerd. Hierdoor staat een sessie van 20 minuten qua effectiviteit gelijk aan drie uur krachttraining. Het is een echte full body work-out met direct waarneembare resultaten.

  Elektroden
  Hoe dat kan? Het geheim zit hem in het speciale setje onderkleding dat je draagt tijdens de training. Je kunt dit huren of zelf aanschaffen. Het is gemaakt van een dunne en speciale stof die de prikkels goed geleidt van de elektroden die op je billen, benen en armen worden geplaatst. Vervolgens ga je met een op maat gemaakt trainingsschema aan de slag. Dit schema is gemaakt op basis van een aantal tests die je vooraf uitvoert. Zo weet je zeker dat je helemaal op je eigen niveau traint.

  Weerstand
  De prikkels leveren weerstand terwijl je oefeningen doet. Je bewegingen zijn trager vanwege de weerstand en je moet meer moeite doen om ze goed uit te voeren. Je kunt dit een beetje vergelijken met lopen in een golfslagbad. Tijdens de gehele training word je persoonlijk begeleid door een Bodytec coach, die in de gaten houdt of je de oefeningen goed doet en dat je op je eigen persoonlijke niveau traint. En het goede nieuws is: je ziet al resultaat wanneer je één keer per week 20 minuten traint!

  ‘Hier moet ik anderen ook mee helpen!’
  Bodytec-coach Claudia werd zelf twaalf jaar geleden geconfronteerd met een auto-immuunziekte. Hierdoor werd bewegen steeds moeilijker en al snel moest ze haar baan als tennislerares vaarwel zeggen. Ze vertelt hoe Bodytec haar leven heeft veranderd: ‘Ik kon al snel bijna niets meer en door de ziekte kreeg ik steeds minder spierkracht in mijn benen. Toen ben ik in aanraking gekomen met Bodytec en het had zo veel effect dat ik dacht: hier moet ik anderen ook mee gaan helpen. Doordat mensen om me heen, die ook moeite hadden met bewegen door een ziekte of aandoening, zagen wat Bodytec voor mij deed wilden ze het zelf ook wel proberen. Wanneer je ziek bent, kan het heel eng zijn om aan iets nieuws te beginnen. Je verwacht dat het niet werkt, dat het weer zal uitlopen op een teleurstelling, maar mijn succes gaf anderen ook vertrouwen. Het mooie aan Bodytec is dat het helemaal op maat gemaakt kan worden. Als iemand door een ziekte of blessure bepaalde spieren niet goed kan stimuleren, kunnen we die spiergroep gewoon uitzetten. Ook de tijd is aanpasbaar. Een training duurt normaal 20 minuten, maar zelf ben ik gaan opbouwen vanaf 4 minuten. Persoonlijke aandacht vind ik ook heel belangrijk. Ik plan voor iedereen drie kwartier in, zodat er ruimte is voor voor- en nabespreken, vragen en informatie als daar behoefte aan is. Ik merk dat mensen zich door Bodytec gehoord voelen en dat ze weer vertrouwen krijgen in zichzelf en hun lichaam. Bodytec is voor mij daarom meer een passie dan werk. Het is en blijft zo uitdagend.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply