Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
3/4 - (1 stemmen)
 • Fit in vijf stappen
  3/4 - (1 stemmen)

  Gezond eten kan een flinke uitdaging zijn. Iedere dag is het weer raak: ‘Wat moet ik vanavond nou weer op tafel zetten?’ Met deze vijf stappen maak je het jezelf een stuk gemakkelijker!

  Stap 1: Groente
  Laag in calorieën, boordevol belangrijke vitamines en mineralen: groenten zijn onmisbaar in een gezonde maaltijd. Welke groenten je kiest, maakt eigenlijk niet zoveel uit: kies wat je lekker vindt en varieer met kleur. Populaire lentegroenten zijn asperges, rabarber, radijs en koolraap.

  Stap 2: Eiwitten
  Eiwitten zijn de bouwstenen voor je lichaam. Ze ondersteunen je spieren en zorgen voor een verzadigd gevoel. Je haalt eiwitten uit onbewerkt vlees en ei. Ook is het goed om een keer per week vette vis te eten, zoals zalm, haring en makreel. En wist je dat peulvruchten ook echte eiwit-bommetjes zijn? Denk bijvoorbeeld aan bonen, linzen en sojaproducten.

  Stap 3: Koolhydraten
  Ze hebben een slechte naam, maar koolhydraten zijn onmisbaar voor je lichaam. We hebben het hier dan wel over complexe, langzame koolhydraten. Het lichaam zet deze koolhydraten langzaam om in bloedsuiker, waardoor je energie krijgt. Voeg daarom volkorengraanproducten of aardappelen toe aan je maaltijd.

  Stap 4: Gezonde vetten
  Ook vet heeft een slechte naam, maar het ene vet is het andere niet. Er bestaan namelijk ook gezonde (onverzadigde) vetten die het lichaam nodig heeft om te functioneren. Ze dragen onder andere bij aan de opbouw van cellen en het verbeteren van je weerstand. Gezonde vetten vind je in veel plantaardige producten zoals noten, avocado en extra vierge olijfolie.

  Stap 5: Smaak
  De laatste stap van iedere maaltijd is het toevoegen van smaakmakers. Je kunt oneindig variëren met kruiden en specerijen. Van koriander en gember voor een oosterse twist tot oregano en rozemarijn voor een mediterrane maaltijd. En wist je dat kruiden en specerijen een goede bron van antioxidanten zijn?

  Liefde voor gezondheid
  Ben je op zoek naar goede en professionele begeleiding bij het behouden of behalen van een gezond gewicht? Kun je nog wel wat persoonlijke tips en adviezen gebruiken over het maken van de juiste keuzes op het gebied van voeding, bewegen en leefstijl? Dan ben je bij gewichtsconsulent Miranda Slagter-Zwier van A Love 4 Health aan het juiste adres! Miranda helpt je graag om jouw liefde voor je gezondheid te vinden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply