Rate this post
 • Fit worden en blijven
  Rate this post

  Eén ding is zeker: we worden steeds ouder. We kunnen de krant niet openslaan of er worden wel adviezen gegeven over hoe we moeten bewegen en welke diëten we moeten volgen om gezond oud te worden. En dan zijn er nog die middeltjes die ervoor zorgen dat we er jong uit blijven zien.

  Maar hoe zit het met mensen met een aandoening zoals een dwarslaesie, hersenletsel of kanker? Zo’n zeventig jaar geleden hadden deze mensen een beperkte of geen levensverwachting. Nu, anno 2015, is hun levensverwachting ongeveer gelijk aan die van valide mensen. De toegenomen levensverwachting is het gevolg van grote ontwikkelingen in de medische zorg.
  Stel je je eens voor: je hebt een dwarslaesie of hersenletsel, of je hebt gehoord dat je kanker hebt. Na de ziekenhuisopname volgt een traject in het revalidatiecentrum. Maar wat als de zorg daar stopt? Je krijgt te horen dat je naar huis kunt om je leven weer op te pakken. Maar hoe doe je dat? Je leven is plotsklaps veranderd, dingen gaan niet meer zoals vroeger. Je kunt minder met je lichaam of met je hoofd, je bent sneller vermoeid, je hebt meer pijn of je bent sneller geïrriteerd. Allemaal klachten ten gevolgen van je aandoening.
  Hoe mooi zou het zijn als al die middeltjes en adviezen je zouden helpen om fit te worden. SportRehaCare kan dat. Het is heel hard werken om fit te worden, te blijven en om te gaan met je beperking, maar de fysiotherapeuten kunnen je hierbij helpen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply