4/4 - (1 stemmen)
 • Fit voordat de zomer losbarst
  4/4 - (1 stemmen)

  Het nieuwe jaar is al weer een tijdje begonnen, maar je moet toegeven dat je zelf nog niet echt sportief van start bent gegaan. Buiten is het donker en koud en die lekkere bank en dat warme dekentje roepen jou harder dan de wens om een fit lichaam te krijgen. Toch zit het je niet helemaal lekker. Over een paar maanden is het weer volop zomer. Als je dán nog moet beginnen met sporten, ben je wel aan de late kant. Maar hóé kom je die bank af?

  Het heeft alles te maken met energie, wilskracht en klein denken. Stapje voor stapje is snel genoeg. Als je de eerste stap zet om weer een keertje te gaan sporten, dan voel je je naderhand lekker fit en ben je trots op jezelf. Dit motiveert je ongetwijfeld om de week erop weer te gaan sporten.

  Doorbreek de impasse
  Als je het toch lastig vind om zelf te starten met sporten, overweeg dan eens een personal coach. Rachelle Verweij is zo’n coach: ‘Je bent niet de enige die na de winter moeite heeft om weer in beweging te komen. Dat is heel menselijk en logisch en je hoeft je daar niet rot onder te voelen. In de winter is het donker en krijg je minder zonlicht. Daardoor heb je minder energie. Maar juist door in beweging te komen, kun je deze impasse doorbreken en zul je merken dat je conditie verbetert en daardoor je motivatie omhoog gaat. Je kunt kiezen voor personal training, waarbij we samen werken aan het behalen van jouw persoonlijke doelen. Dat kan van alles zijn: afvallen, je conditie ­verbeteren of sterker worden.’

  Lekker buiten
  ‘Als je meer zin hebt in sporten in de buitenlucht of graag samen met anderen sport, ga dan voor bootcamp. Dit is een vorm van fitness waarmee je in de frisse buitenlucht aan de slag gaat met jouw eigen doel, zoals fitter worden, afvallen, sterker worden of meer uithoudingsvermogen kweken. Je doet in groepsverband allerlei oefeningen waarbij je begeleid wordt door een trainer. Je maakt gebruik van materialen die buiten te vinden zijn, zoals trappen, banken, boomstammen en klimrekken. Uitdagend, afwisselend, leuk én gezellig! Voordat je het weet, ben je weer in conditie en dat voelt ontzettend goed!’, vertelt Rachelle enthousiast.

  Voedings- en trainingsschema
  Rachelle kan je ook helpen bij het opstellen van een persoonlijk voedings- of trainingsschema. Hierbij krijg je online coaching, wat jou extra ­stimuleert om jouw doelen te behalen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply