Rate this post
 • ForYou metamorfose Sylvia
  Rate this post

  Mijn naam is Sylvia, maar voordat ik verderga, wil ik eerst Anneke, lieve Anneke, die dit voor mij geregeld heeft, maar ook Sietie, Francoise en Keimpe bedanken voor deze unieke ervaring! Het effect van make-up, geweldig kapsel en prachtige kleding was overweldigend! 2015 vormt zo echt een nieuwe start. 2014 was namelijk geen goed jaar.. Maar om een duidelijker beeld te geven, moet ik eigenlijk terug naar mijn jeugd. Als jong meisje ben ik namelijk gepest. Op een gegeven moment stopte dat, maar het negatieve zelfbeeld, de onzekerheid en faalangst was ik niet kwijt. En zo hobbelde ik wat door het leven… tot 2014.

  Begin 2014 ging het architectenbureau waar ik werkte failliet. Een hecht team viel zo uit elkaar. ­Binnen 2 weken kreeg ik via via ander werk. Op het eerste oog leek het mooi, maar het bleek te mooi om waar te zijn. In dat half jaar ben ik de kwaliteiten ‘eerlijkheid’ en ‘oprechtheid’ enorm gaan waarderen. In mijn werkzaamheden als administrateur probeerde ik echt alleen datgene te doen waar ik achter kon staan. Waar ik niet achter stond, voerde ik niet uit, wat natuurlijk leidde tot frustratie bij mijn werkgever, die dit uitte op een manier die echt mijn zwakke punten raakte.

  Ondanks alle lieve support raakte ik in dat halfjaar wel mijn evenwicht, dat ik door de jaren heen wat verzameld had, kwijt. Ik geloofde echt dat ik als persoon, maar ook als werknemer niet zoveel voorstelde. Heel verrassend (…) werd mijn contract niet verlengd.

  Niet werken maakte het niet beter. Ik speelde mooi weer tegen iedereen die vroeg hoe het ging, maar van binnen voelde ik mij diep ongelukkig. Tot op een zaterdag tijdens een familie-reünie, al boerengolfend tussen de schapenstront, het tot mij doordrong hoe belachelijk het is dat ik een ander laat bepalen hoe ik mij voel. Dat ik anderen de macht geef over mijn eigen waarde. Besluit: niet meer! Genoeg is genoeg. Ook ík ben waardevol, heb bepaalde kwaliteiten… net zoals ieder ander! Ze zeggen wel eens ‘wat je niet breekt, maakt je alleen sterker’. En zo voelt het ook… 2014: het jaar waarin ik veel geleerd heb.

  En nu: 2015. Een nieuwe start…
  Het jaar waarin ik de vredespijp met mijzelf rook.

  -Sylvia-

  Kleding
  Ik had geen idee hoe Sylvia eruit zou zien, dus ik belde haar om een afspraak te maken voor de pas-sessie, en vroeg haar even wat voor maat ze draagt. Ze zei: ‘Dat weet ik niet hoor, maar ik denk dat 46 te groot is.’ Ik denk dan: maatje 44! Wat denk je? Komt er iemand de winkel binnen met een heel mooi maatje 40 en met een heel leuke vaas met bloemen. Hoe lief! Ze probeert nog even wat te vertellen over haar figuur, wat er allemaal mis mee is, maar daar trap ik niet in! Ze is prachtig zoals ze is, en na deze mooie metamorfose hoop ik dat Sylvia dat zelf ook ziet.
  De look van dit seizoen: zwart, wit met een touch van geel. En ook al verkopen wij een collectie uit het vorige seizoen, die dan ook goedkoper is, opnieuw blijkt dat we helemaal weer goed zitten met de kleuren en looks van 2015!
  En na haar bezoek aan de Haarkamer kan ze eindelijk zien wat het resultaat is. Nog wat beduusd kijkt ze in de spiegel en zegt: ‘Ben ik dat?’ Ja Sylvia, dat ben jij! Prachtig en stralend zoals je bent!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply