Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Foto’s van het laatste afscheid
  Rate this post

  Het lijkt misschien heel raar, om foto’s te laten maken van het laatste afscheid. Op tal van belangrijke momenten laten mensen foto’s maken: de trouwdag, de zwangerschap, de geboorte van een kindje, foto’s van opa en oma als herinnering. Dus waarom niet van het laatste afscheid? Het hoort helaas ook bij het leven. Laat de herinneringen van het laatste afscheid je troosten.

  Vaak wordt er niet bij stilgestaan wat de voordelen zijn van foto’s van het laatste afscheid. Steeds meer mensen zetten zich over het taboe heen, en zien de waarde van die foto’s. Johan Schulte van In Memoriam Photography vindt dat het vastleggen van het laatste afscheid standaard meeverzekerd moet zijn bij een uitvaartverzekering. Die momenten haal je nooit meer terug, zegt Johan.

  Troost
  De directe nabestaanden beleven de dag in een soort roes. Er gaan zoveel momenten aan hen voorbij. Het is voor de nabestaanden achteraf fijn om foto’s te hebben van het laatste afscheid. Dat kan op vele manieren worden ingevuld, bijvoorbeeld met een mooi album van de herinneringen. De foto’s kunnen ook een positieve bijdrage geven aan de verwerking van het verlies. Het geeft veel troost om terug te zien dat je niet alleen staat in je verdriet.

  Journalistiek verslag
  In Memoriam Photography is erin gespecialiseerd om op journalistieke wijze de dag van het laatste afscheid vast te leggen. Wij doen dit zonder inbreuk te maken op de uitvaart en plechtigheid. Er wordt altijd gewerkt met bestaand licht. Flitslicht kan echt niet: het verstoort de rust en harmonie van de plechtigheid, en zou door de nabestaanden als zeer storend kunnen worden ervaren. Met de moderne camera’s van tegenwoordig kan het ook prima zonder flitslicht.

  Het is altijd mooi om later van de nabestaanden te vernemen dat de foto’s hun zoveel troost hebben gegeven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply