Rate this post
 • Freestyle cruising
  Rate this post

  In mijn ene hand heb ik een heerlijk glas rosé en met mijn andere hand sta ik te wuiven, net als Koningin Máxima, vanaf het dek van het cruiseschip The Norwegian Jade in Venetië.

  Wat een ervaring! Vanaf het water is het San Marcoplein goed te zien en zien we Venetië steeds kleiner worden. Ik ga een week cruisen door de Middellandse Zee. Wat een heerlijkheid!
  Nadat het schip Venetië heeft verlaten, is het op weg naar Dubrovnik, een schitterende plaats in Kroatië met een prachtige stadswal om de oude stad heen. Na deze stadswal bewandeld te hebben, genoten we van heerlijk Kroatisch schepijs. Naast Dubrovnik hebben we ook Athene met de Acropolis bezocht, in Split lekker gewinkeld en nabij Kusadasi zijn we naar de archeologische opgravingen in Efeze geweest.

  Cruisen door de Middellandse zee is ideaal voor mensen die cultuur en ontspanning willen combineren. In één week bezoek je diverse steden en je pakt maar één keer je koffer uit! Vaak zitten er één of meerdere zeedagen bij de cruise inbegrepen; ideaal om heerlijk te zonnen op het bovendek, een plons te nemen in het zwembad en heerlijk te ontspannen met een drankje en een hapje genieten. Nou, hier kan ik wel aan wennen hoor!

  Wij hebben gekozen voor The Norwegian Cruise Line vanwege het ‘freestyle cruising’. Dit betekent dat je geen vaste etenstijden (zittingen) hebt, maar dat je kunt eten wanneer het jou uitkomt. Daarnaast hebben deze schepen enorm veel verschillende specialiteitenrestaurants, en dat sprak mij erg aan.
  Er is veel keus in rederijen met ieder hun eigen kenmerken.
  Een goede voorbereiding is dus wel verstandig.

  -Suzanne-

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply