Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Een frisse start met een nieuw kunstgebit

  Heb je in de zomervakantie nagedacht over je gebit? Wordt het wellicht tijd voor een (nieuw) kunstgebit?

  Tijdens de zomervakantie heb je vaak voldoende gelegen­heid om rustig na te denken. Het kan zijn dat je dan het besluit neemt dat het (eindelijk) tijd wordt voor een (nieuwe) gebitsprothese. Wat veel mensen zich vaak niet realiseren, is dat het maken van een kunstgebit een periode van vier tot vijf weken in beslag neemt. Bovendien hebben we altijd een wachtlijst van een aantal weken. In de laatste maanden van het jaar is de wachtlijst langer dan in de rest van het jaar. Op een bepaald moment moeten we dus patiënten teleurstellen en kunnen we dit jaar geen nieuw gebit meer voor hen maken. Zorg er dus voor dat je bijtijds een afspraak maakt!

  Hoe werkt de vergoeding?
  Vanuit de basisverzekering wordt 75% van de kosten voor een regulier kunstgebit (boven en onder) vergoed door de zorgverzekeraar. Heeft iemand een aanvullende verzekering, dan wordt van de resterende 25% ook nog een deel vergoed. Een gebit op implantaten, ook wel ‘klikgebit’ ­genoemd, wordt individueel aangevraagd bij de zorgverzekeraar. De kosten van een klikgebit worden ook grotendeels vergoed uit het basispakket.
  Tandprothetische Praktijk Brouwer heeft met de meeste grote zorgverzekeraars een contract. In sommige gevallen declareren wij de kosten rechtstreeks bij de verzekeraar. De patiënt ontvangt dan van de zorgverzekeraar een nota van de resterende kosten. In andere gevallen gebeurt de betaling via Infomedics, het factureringsbureau waar wij mee samenwerken. In dat geval ontvang je van Infomedics een rekening van de resterende kosten.
  Hoeveel iemand zelf nog aan de kosten van de gebits­prothese moet bijdragen, is tevens afhankelijk van het eigen risico. Alleen de zorgverzekeraar en de patiënt zelf hebben inzage hierin. Wij kunnen dus vooraf nooit helemaal precies aangeven welk bedrag achteraf aan de patiënt in rekening zal worden gebracht.

  Bel tijdig!
  Is je huidige kunstgebit ouder dan vijf jaar en/of heb je klachten? Neem dan gerust contact met ons op om een vrijblijvend mondonderzoek af te spreken. Tijdens dit ­onderzoek kijken we naar de staat van je huidige prothese en bespreken we bovendien je eventuele klachten. Ook vragen we naar jouw wensen ten aanzien van de prothese en informeren wij je over de mogelijkheden. Er zijn geen kosten verbonden aan een mondonderzoek. Wanneer je besluit om telefonisch contact met ons op te nemen, houd dan je verzekeringspasje bij de hand. Op die manier kunnen wij je het beste helpen. – Remko Brouwer

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply