Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Futloos en vermoeid? Met deze stappen kom je er zo bovenop
  Rate this post

  Futloos en vermoeidheid, het komt helaas steeds vaker voor. We horen het veel en iedereen heeft er zo nu en dan wel eens last van. Door de Corona Crisis zijn we allemaal in een sleur geraakt en het lijkt wel alsof we er niet meer uitkomen. Maar daar gaan we verandering in brengen. Met deze stappen zorg je er namelijk voor dat je snel uit die sleur komt en weer gaat genieten van het leven. De zomer komt er immers aan en dat is dé tijd om weer te stralen.

  1. Verbeter je slaapritme
  Lig jij op onregelmatige tijden op bed? Dan is het niet gek dat je een tikkeltje vermoeid bent. Je lichaam heeft namelijk ritme nodig om goed te kunnen functioneren. De een kan het prima, leven met een slaapritme die overhoop ligt, maar voor de meesten is het toch wel een flinke uitdaging. Daarom is het belangrijk om je te houden aan deze vuistregels. 1. Haal geen slaap in. Dit voelt op het vermoeide moment verleidelijk, maar in realiteit doet het niets goed voor je slaapritme. Dit verstoort het juist, je lichaam snapt niet wat er aan de hand is en je biologische ritme is nog verder in de war. 2. Elke dag de wekker op dezelfde tijd. Door elke dag rond hetzelfde tijdstip uit bed te stappen, bouw je een vast ritme op. Ook na een slechte of korte nacht. 3. Elke dag op dezelfde tijd naar bed. Ook dit heeft te maken met het biologisch ritme die je dan opbouwt. Wist je dat in de laatste uren van de avond je de beste slaapkwaliteit hebt? Daarom is het wijs om rond 22.00-23.00 te gaan slapen. Dan heb je de hoogste kwaliteit slaap al te pakken. Elke avond op hetzelfde tijdstip naar bed gaan is dus goed. Maar dit geldt overigens niet als je simpelweg niet moe bent, dan werkt dit averechts.

  2. Vitamine tekort
  Een tekort aan bepaalde vitamines kan ervoor zorgen dat jij je futloos en vermoeid voelt. Heb jij een voedingspatroon met minder vlees en vis, dan kan het goed zijn dat je tekort aan vitamine B12 hebt opgebouwd. Wij raden daarom aan om vitamine B12 supplementen bij te slikken. Ook een vitamine D tekort kan een oorzaak zijn van vermoeidheidsklachten. Deze vitamine halen wij voor het grootste deel uit zonlicht. Een lange winter met donkere dagen kan dit tekort makkelijk teweegbrengen. Vitamines kopen is dus een goed idee voor jou. In het beste geval kan het dus zijn dat je na een aantal dagen je al veel beter voelt door het innemen van vitamine supplementen.

  3. Relax
  Kan het zijn dat je enorm gestrest bent? Dit kan zijn door school, werk, je familie of is je hond al een tijdje zoek? In ieder geval, hoe meer gestrest je bent, des te moeilijker het wordt om te relaxen. En omdat het je niet lukt om te relaxen, raak je nog meer gestrest. Snap je het nog? Maar hoe neem je stress weg? Zoek een nieuwe hobby om op te focussen, ga sporten en daarna lekker lang in bad, laat je eens een keer goed masseren of schrijf je in voor een meditatie en mindfulness cursus. Ga dus dingen doen die goed voelen. Heb je echt het gevoel dat dit niet weggaat, denk er dan over na om met de huisarts te praten.

  Wij hopen dat je met deze stappen snel bovenop je vermoeidheid komt!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply