4/4 - (1 stemmen)
 • Futloos?
  4/4 - (1 stemmen)

  Vermoeidheid komt voor in veel verschillende vormen. Veel mensen voelen zich futloos en kunnen pijnklachten, stress en slaapproblemen hebben. Vermoeidheid kan ook zó erg zijn, dat er sprake is van het Chronisch Vermoeidheids Syndroom (CVS). Extreme vermoeidheid kan vele oorzaken hebben: chronische pijn, overbelasting, chronische stress, slaapproblemen, bepaalde organen die niet goed functioneren enzovoort.

  Vermoeidheidsklachten kunnen ontstaan door overbelasting van de lever en van de bijnieren, door bijvoorbeeld een verkeerd voedingspatroon, door stress of door ziektes, zoals de ziekte van Pfeiffer. Als gevolg hiervan gaat de lever minder efficiënt werken, en deze kan dan minder energie leveren. Onze bijnieren zullen proberen dit te compenseren, maar dat kunnen zij ook niet oneindig volhouden. Dit resulteert dan in burn-out of CVS.

  Afvalstoffen
  Als gevolg van een minder efficiënte functie van de lever kunnen afvalstoffen in het lichaam slechter verwerkt ­worden. Dit belast nieren en darmen die niet meer kunnen instaan voor de ontgifting. Afvalstoffen in het lichaam ­zorgen voor allerlei spier- en gewrichtsklachten, zoals je ziet bij fibromyalgie. Ook zorgen die opgestapelde afvalstoffen in de hersenen voor concentratieproblemen en slaapstoornissen.

  Herstel van de balans
  Een osteopaat zal bij klachten van vermoeidheid, in welke vorm ook, werken op het herstel van de balans in het zenuwstelsel. Tevens worden de bewegingsverliezen ter hoogte van de schedelbeenderen en schedelnaden en bij de bovenste halswervels verbeterd. Hierdoor wordt de drainage van de opgestapelde afvalstoffen in de hersenen gestimuleerd. Daarnaast wordt de functie van lever, nieren, bijnieren en darmen gecorrigeerd. Het lichaam herstelt zich en men krijgt meer energie.

  Soms is het zinvol om ook aandacht te besteden aan ­voedingspatroon en stressmanagement. De osteopaat zal u desgewenst verwijzen voor extra advies.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Ramonie op december 9, 2015, 3:44 pm

  Heel erg leerzaam artikel, bedankt!

  Beantwoorden →