Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Fysiotherapie voor het brein
  Rate this post

  Heb je klachten van overspannenheid / burn-out? Worstel je met angstige gevoelens? Heb je last van slapeloosheid? Ervaar je dwanggedachten?

  Door de toenemende haast en druk vanuit de maatschappij wordt ons brein steeds zwaarder belast. ‘Overspannenheid’ en ‘burn-out’ zijn inmiddels algemeen bekende begrippen. Iedereen kent wel iemand uit zijn nabije omgeving die overspannen of burned-out is geweest. Zou het niet mooi zijn wanneer we deze tot nu toe vage klachten inzichtelijk kunnen maken, zoals een röntgenfoto bij een gebroken arm? En wat zou het mooi zijn als we deze problemen dan ook nog eens kunnen wegnemen!

  Neurofeedback
  De oorzaak van psychische problematiek is te vinden in je brein. Je brein is als het ware uit balans. Het brein vertoont hersenactiviteit in de vorm van hersengolven. Deze hersengolven moeten binnen bepaalde waardes vallen, net als jouw hartslag en bloeddruk. Wanneer dit niet het geval is, kun je psychische of fysieke klachten ondervinden.
  De Breinkliniek beschikt over een nieuwe techniek in de geestelijke gezondheidszorg, namelijk neurofeedback. Middels neurofeedback worden je hersengolven weer in balans getraind, waardoor jouw klachten verdwijnen.

  Jouw brein, onze zorg
  Tijdens de eerste ontmoeting in de Breinkliniek (de intake) wordt er een qEEG van je brein gemaakt. Aan de hand van dit qEEG worden jouw hersengolven weergegeven. Dit laat zien welke hersengolven afwijkend zijn. Aan de hand van deze analyse kunnen wij inzichtelijk maken welke klachten je ondervindt en op welk deel van de hersenen deze klachten terug te voeren zijn. Hierdoor wordt het voor jou duidelijk waarom je de klachten ervaart zoals je ze ervaart. Het grote vraagteken rondom jouw psychische problematiek wordt daarmee weggenomen.

  Fysiotherapie voor het brein
  In de Breinkliniek trainen we jouw hersengolven vervolgens binnen de gewenste waardes, zodat je brein weer uitgebalanceerd functioneert. Dit trainen is gebaseerd op het leerprincipe van ‘operante conditionering’. Operante conditionering gaat uit van het belonen en bestraffen om een gewenst effect te doen optreden. De gewenste hersengolven worden beloond en de ongewenste hersengolven worden gestraft. Dit belonen en straffen gebeurt middels visuele en auditieve feedback. Op deze manier worden jouw hersenen in balans getraind. Neurofeedback kan daarom gezien worden als fysiotherapie voor het brein.

  De voordelen van neurofeedback
  Neurofeedback is een non-invasieve behandelmethode. Dit wil zeggen dat er niets in jouw lichaam wordt aangebracht of uitgehaald. Er wordt uitsluitend gemeten middels sensoren. Tevens wordt er geen gebruik gemaakt van medicatie. Indien medicatie gebruikt wordt, kan deze in de meeste gevallen worden afgebouwd. Neurofeedback heeft een blijvend resultaat. Het kan gezien worden als leren fietsen: wanneer je het kent, verleer je het niet meer.

  Dus wil je meer inzicht in het functioneren van jouw brein of ben je geïnteresseerd in de behandeling met neurofeedback? Neem dan contact op met de Breinkliniek.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Monique Theunissen op april 3, 2019, 9:32 am

  Helpt het ook tegen agressieve dwanggedachten waardoor angst ontstaat

  Beantwoorden →