Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • Ga je burn-out te lijf

    Stress en burn-out komen veel voor, en het probleem wordt steeds groter. Een burn-out is een vervelende ziekte met allerlei symptomen en waarbij verschillende oorzaken aan ten grondslag kunnen liggen. Je kunt jezelf te veel druk opleggen, maar ook omgevingsfactoren en leefstijl kunnen meespelen.

    Burn-out kan ook te maken hebben met verkeerde voeding. We maken het onszelf tegenwoordig te gemakkelijk, met kant-en-klaarmaaltijden en eten uit zakjes en pakjes met allerlei smaakstoffen. We nemen niet meer de tijd om goed te eten, en daardoor kan het lichaam zich niet goed voeden. Je lichaam heeft pure producten nodig, dus het is belangrijk dat je je voeding aanpast, met onder meer verse groenten. Als orthomoleculair therapeut kijk ik naar de symptomen en de mogelijke oorzaak van je burn-out, met behulp van een uitgebreid vraaggesprek en laboratorium­onderzoeken. Ik betrek daarbij allerlei aspecten, waaronder disbalans van neuro­transmitters, die een belangrijke rol spelen bij een burn-out. Een lichamelijke oorzaak van een burn-out kan ook een hormonale stoornis zijn, die soms zelfs genetisch bepaald kan zijn.

    Je kunt de stress dan niet goed afvoeren, ­bijvoorbeeld door een bijnieruitputting. Vooral het herstellen van de hypothalamus-hypofyse-bijnier-as is belangrijk. Ik kan je adviseren rond de juiste voeding voor jou, en rond voedingssupp­lementen. Je lichaam heeft bij een burn-out namelijk extra ondersteuning nodig om sneller in balans te komen, en met supplementen of homeopathische middelen is dat te bereiken. Als je lichaam dan eenmaal in balans gekomen is, kun je zelf verder aan de slag met de mentale kant, om weer beter te kunnen functioneren!

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply