Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ga menstruatiepijn tegen!
  Rate this post

  Je kind ligt ineengedoken op de bank door helse buikpijnen: komt dit je bekend voor? Veel jonge meiden hebben in hun puberteit last van menstruatiepijn. 

  Menstruatieklachten ontstaan vaak door hormoonwisselingen die in de periode voor en tijdens de menstruatie plaatsvinden. De klachten uiten zich verder in hoofdpijn, transpiratie en diarree. In heel ernstige gevallen gaat dit samen met overgeven en flauwvallen. Behalve pijn kunnen zich ook zeer zware bloedingen voordoen, vooral in de puberteit. Deze bloedingen kunnen zó hevig zijn dat ze het normale leven van je kind ontwrichten. Geen pretje dus, die maandelijkse periode, maar er is iets aan te doen!

  Zo kan segmentale massage een uitkomst bieden bij menstruatieklachten. Specialist Anna Bron: ‘Hierbij gebruik ik therapeutische massagetechnieken en manipulaties, die vooral invloed hebben op het bindweefsel. Vanuit het ruggenmerg ontspringen vele zenuwen en elke zenuw bestuurt een totaalpakketje van een stukje huid, spier, bot en orgaan.

  Door segmentale massage wordt de balans in dit totaalpakketje hersteld. Bovendien wordt het zelfherstellend vermogen extra aangezet. Jouw kind komt letterlijk én figuurlijk beter in haar te zitten. Hierdoor kan de menstruatie weer een gezond verloop krijgen en verdwijnen de klachten. Ook zet ik vaak medical taping in; een eenvoudige maar zeer effectieve techniek die ik het meisje aanleer, zodat ze die zelf kan toepassen.’

  Bij Manuele praktijk Anna kun je terecht voor de behandeling van diverse klachten. De behandelingen werken stress-verlagend, helpen tegen pijn en ondersteunen je algemene gezondheid. De meeste zorgver-zekeraars vergoeden de behandelingen vanuit het aanvullende pakket.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply