4/4 - (1 stemmen)
 • Ga voor die persoonlijke doelen!
  4/4 - (1 stemmen)

  Mijn visie als personal coach is: iedere trainer kan je moe maken, maar een goede trainer maakt je beter! Dat is ook precies mijn doel. Ik begeleid en leer mensen over hoe ze het beste kunnen bewegen en eten en op welke manier ze hun persoonlijke doelen kunnen bereiken. Als ik uiteindelijk afscheid van ze neem en ze kunnen zelfstandig verder, dan heb ik mijn doel bereikt.

  Personal training speciaal voor jou
  In een persoonlijk gesprek kijk ik samen met de klant wat de mogelijke problemen zijn. Waarom heeft iemand moeite met sporten of waarom eet iemand ongezond? Ook kijken we naar persoonlijke doelen: de een wil fitter worden, de ander wil trainen voor een ‘obstacle run’ en weer iemand anders wil weer in vorm komen na een zwangerschap of blessure. Verder kijk ik altijd naar wat iemand al gedaan heeft, wat iemand echt leuk vindt en wat helemaal niet. Je behaalt je doelen nou eenmaal makkelijker als je dingen doet waar je plezier in hebt. Hierin is van alles mogelijk. Veel mensen vinden fitness bijvoorbeeld best saai. Om het uitdagender en gevarieerder te maken, bedenk ik uitdagende variaties die passen bij de interesses van de klant. We gaan dan trainen in circuitvorm of ik hang er een competitief element aan, zoals een leuke beloning. Ooit had ik een klant die een hekel aan kou had en alleen binnen in huis wilde trainen. Op een dag moesten we toch uitwijken naar buiten en bleek ze het geweldig te vinden om in de frisse lucht, en zelfs in de regen, te sporten. Deze ontdekking motiveerde haar enorm en dat was een verrassende en gezonde omslag!

  Niet minder, maar gebalanceerd eten
  Om ervoor te zorgen dat je een gezonde leefstijl krijgt, geef ik je adviezen over hoe je je eetpatroon kunt aanpassen. Veel mensen denken dat ze minder moeten eten om gezonder te worden, maar deze overtuiging gaat niet altijd op. Het is vooral belangrijk om te kijken naar wát je eet. ‘Balans’ is hierbij het woord. Je mag best eens een patatje eten of een lekker biertje nuttigen, als je de volgende dag maar weer een gezondere keuze maakt. Om meer inzicht te krijgen in welke voedingsstoffen je tot je neemt, werken we met een app. Op een heel makkelijke manier voer je daar dagelijks in wat en hoeveel je eet en drinkt, waarna je precies ziet hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten je hebt genuttigd. Je kunt heerlijke gerechten maken met verschillende groente en vlees. Als je hierbij de hoeveelheid koolhydraten, zoals pasta rijst of aardappelen matigt, dan heb je een voedzame maaltijd die nooit saai hoeft te zijn.

  Bootcamp voor ieder niveau
  Ik geef ook bootcamps aan groepen, dit gebeurt in groepen waarin ik iedere deelnemer individueel begeleid. Op deze manier is het voor ieder niveau geschikt, maar sport je wel samen en dat motiveert enorm. Bovendien is het gezellig om met z’n allen te sporten! We gaan er helemaal voor en dat houdt in dat de lessen vrijwel altijd doorgaan, ook bij regen of kou! Je kunt bootcamps volgen op drie locaties: de Spoorkuil in Nijmegen, de Lentse Warande in Lent en het parkje Lentse Veld in Lent.

  Kleine stapjes
  Voor zowel sporten als voeding geldt: Verandering begint met kleine stapjes die je het beste langzaam in je dagelijkse leven kunt doorvoeren. Zo is de kans het grootst dat je je nieuwe levensstijl eigen maakt en niet terugvalt in je oude gedrag.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply