Rate this post
 • Ga voor skin perfection!
  Rate this post

  Daar waar de schoonheidsspecialist de huid alleen verzorgt, is een huidtherapeut óók medisch onderlegd. Er is daarmee een brug geslagen tussen medisch en cosmetisch. Dit houdt in dat een huidtherapeut geïntegreerde zorg kan bieden: in de compleetheid naar een patiënt kan kijken. Dit is uniek en écht van deze tijd.

  Huidtherapie is nu niet meer weg te denken uit de gezondheidszorg. Vroeger was een oplossing voor een huid­probleem in medische termen vaak voldoende, tegenwoordig moet de oplossing ook schoonheid als resultaat opleveren. Het doel van de behandeling door de huidtherapeut is dan ook het opheffen, verminderen of voorkomen van een stoornis of beperking als gevolg van een huid­aandoening in de breedste zin van het woord.

  Oedeem
  Van de mensen die bij Praktijk Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra behandeld worden heeft 70% last van oedeem. Oedeem zie je vaak bij vrouwen met borstkanker die een operatie hebben ondergaan. Bij een operatie is het vrijwel onmogelijk om je lymfstelsel niet te beschadigen. Je lymfstelsel zorgt ervoor dat vocht wordt afgevoerd en je kunt je wel voorstellen dat er zwellingen ontstaan als dit stelsel beschadigt raakt. Deze zwelling wordt oedeem genoemd. Ook bij andere operaties dan bij een operatie ter behandeling van borstkanker kan oedeem ontstaan.
  De praktijk heeft daarnaast ook zeer specifieke kennis rond de behandeling van lipoedeem.

  Alle huidklachten, alle oplossingen
  Huidtherapeut Clara Feenstra: ‘Bij oedeemklachten bieden wij verschillende behandelingen aan, zoals lymfdrainage, lymftaping en compressietherapie. Maar we behandelen eigenlijk álle huidklachten, zoals littekens, overbeharing, pigmentafwijkingen en acne. Het voordeel van de combinatie tussen onze paramedische en cosmetische kennis is dat iemand die bijvoorbeeld een open been heeft en wondbehandeling nodig heeft, niet alleen voor de huid­ver­zorging terecht kan, maar dat wij bijvoorbeeld ook kousen aan mogen meten. Bovendien werken wij samen met andere paramedici in een multidisciplinaire setting. Bij ons kun je niet ofwel voor het één terecht, ofwel voor het ander, maar voor het volledige pakket!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply