Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Gaan bewegen en incontinentie samen?
  Rate this post

  In Nederland heeft naar schatting 1 op de 4 vrouwen van boven de 40 last van ongewild urineverlies. Het brengt niet alleen een aantal ongemakken met zich mee, maar er heerst ook nog steeds schaamte. Het staat in de top-5 van de grootste taboes.

  De bekkenbodem is een spierlaag onder in het bekken, die de buikorganen ondersteunt, en zorgt voor onder andere het openen en sluiten van de bekkenuitgang. De bekkenbodemspieren werken nauw samen met de buik- en rugspieren en hebben een belangrijke functie in het dagelijks bewegen en bij het voorkomen van rug- en bekkenpijn. Een verstoorde functie kan zich ook op andere manieren uiten. De problemen ontstaan vaak uit onwetendheid of door een verkeerde manier van plassen of ontlasten, na een buik- of prostaatoperatie, of zij hangen samen met zwangerschap, bevalling of menopauze.
  Wat zijn de klachten? Naast bekkenpijn en lage rugklachten is er vaak sprake van ongewild urineverlies, verlies van ontlasting of niet te onderdrukken aandrang om te plassen. Ook pijn in de onderbuik, rond de anus of de geslachtsdelen en seksuele problemen kunnen te maken hebben met bekkenbodemproblemen. De bekkenfysiotherapeut van Fysiotherapie Römer behandelt deze klachten met actieve oefeningen, zodat je zelf controle over de klachten krijgt.
  Tijdens en na de zwangerschap kan men, ter voorkoming van onder andere incontinentieklachten, de cursus Zwangerfit® en Moederfit® bij Fysiotherapie Römer volgen. Dit is een actief programma waarbij fitness, aerobic, ontspanning en theorie worden gecombineerd. Deze cursus wordt gegeven door speciaal opgeleide fysiotherapeuten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply