Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Gaan jullie samen alleen verder?
  Rate this post

  Hij bleef steeds langer op zijn werk, was extreem beschermend over zijn mobiele telefoon en toonde nog nauwelijks interesse in jou. Tegen beter weten in negeerde je de signalen, voornamelijk voor jullie dochter. Toch ging dit niet langer. Op een avond ging je het gesprek aan en besloten jullie dat jullie niet langer samen verder konden.

  Je verwachtte toen nog dat jullie er wat betreft de afspraken over jullie kindje samen wel uit zouden komen, maar dat blijkt in de praktijk toch lastiger dan gedacht. Jullie willen allebei het beste voor jullie dochter, maar je merkt dat je aanstaande ex-man daar een ander idee over heeft dan jij. Talloze goedbedoelde pogingen lopen op niets uit, jullie hebben hulp nodig.

  Een MfN-registermediator kan deze hulp bieden. Bij mediation heb je, in tegenstelling tot bij andere vormen van conflictoplossing, zelf de regie in handen over de uitkomst van je conflict. Er vindt dus geen interventie plaats van een derde, bijvoorbeeld een rechter. In mediation bepaal je zelf, onder leiding van de mediator, wat voor jullie aanvaardbare voorwaarden zijn om het conflict op te lossen en achter jullie te laten.

  De ervaring leert dat het zelf vormgeven van de oplossing van het conflict een grotere kans geeft op een duurzaam resultaat. Mediation werkt daarnaast sneller en de kosten zijn meestal lager dan een proces via de rechter.

  Wist je dat mediation …
  … in sommige gevallen voor een deel wordt vergoed? Dit is afhankelijk van inkomen en vermogen.
  … niet alleen toepasbaar is bij scheidingen? Je kunt mediation inzetten bij allerlei soorten conflicten. Denk bijvoorbeeld aan conflicten in families, op het werk, op school, in de woonomgeving, bij de overheid en in het maatschappelijk leven.

  MfN-register
  Een MfN-registermediator is een gekwalificeerde mediator die geregistreerd is in het MfN-register, hét onafhankelijke non-profit kwaliteitsregister van mediators in Nederland. Het MfN-register (MfN staat voor Mediatorsfederatie Nederland) is erkend door de Raad voor de Rechtspraak en de Raad voor Rechtsbijstand. Dat is niet voor niets. MfN-registermediators bezitten kwaliteitsaspecten waar de samenleving op kan bouwen. Zij werken onder vastgestelde gedragsregels en reglementen en vallen onder een klachtenregeling en tuchtrecht. Een MfN-registermediator vind je op www.mfnregister.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply