Rate this post
 • Gaat het bewegen steeds moeizamer?
  Rate this post

  Heeft u al lang last van een versleten knie? Of een versleten heup? Gaat het bewegen steeds moeizamer? Gaat u er daarom steeds minder vaak op uit? Dan helpt Oefentherapie Cesar! Krijgt u een nieuwe knie of heup? Ook dan werkt Oefentherapie Cesar, zowel vóór de operatie als daarna.

  Wanneer een knie of heup gaat slijten, kan deze vanwege de pijn steeds minder goed gebruikt worden. Het goede been gaat daardoor steeds meer overnemen, wordt sterker en raakt overbelast. De spieren van het pijnlijke been worden zwakker. Het gevolg is dat uw looppatroon verandert, het gaan zitten en weer opstaan gaat steeds moeilijker, lang stilstaan wordt een probleem, traplopen wordt pijnlijk. Bewegingen uit het dagelijks leven worden verkeerd uitgevoerd om toch die beweging te kunnen maken. Dit heeft veel invloed op het hele lichaam.
  Omdat u inmiddels gewend bent om verkeerd de bewegen, blijft u dit na de operatie ongemerkt in stand houden. Dat hoeft echter niet meer, want het pijnlijke gewricht is vervangen. Maar dit been is nog steeds zwakker dan het andere been. Ik als Oefentherapeut Cesar leer u vóór de operatie hoe u zo goed mogelijk met het pijnlijke been kunt blijven bewegen. Na de operatie leer ik u hoe u het aangedane been weer goed kunt versterken. Wanneer het geopereerde been sterker is geworden, geef ik u spierversterkende oefeningen voor het hele lichaam, zonder apparaten. Hierbij blijft u uw lichaamsgewicht goed verdelen over allebei de benen, en later draagt u zelfs meer gewicht op het aangedane been. Wanneer beide benen weer goed en evenveel belast kunnen worden, leer ik u deze oefeningen in het dagelijks leven toe te passen. Het staan, lopen, zitten gaan en opstaan, traplopen enzovoorts worden dan uitgebreid behandeld.
  Bij oefentherapie Cesar gaat het er niet om dát u weer staat en beweegt, maar hóé u staat en beweegt. U leert door middel van oefeningen hoe u in het dagelijks leven zo goed mogelijk met uw hele lichaam omgaat, om klachten te verhelpen en in de toekomst te voorkomen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply