Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Gaat jouw kleintje al naar de peuterspeelzaal?
  Rate this post

  Lekker kliederen met verf, spelen met klei, dansen, muziek maken en van alles zelf ontdekken.

  Je kunt je peuter via de website aanmelden. Download het inschrijfformulier waarop je de peuterspeelzaal van je keuze aan kunt geven. Soms is er sprake van een wachtlijst. De kinderen worden geplaatst op leeftijd. Dat betekent dat de oudste kinderen het eerst aan de beurt zijn. De minimumleeftijd is 2 jaar.

  Leerzaam
  De peuterspeelzaal is een goede voorbereiding op de basisschool, want je peuter leert
  • wennen aan het naar school gaan
  • in de kring zitten
  • op zijn beurt wachten
  • omgaan met regels
  • samen spelen
  • omgaan met leeftijdsgenootjes
  • spelenderwijs alles over taal en tellen

  Overbetuwe beweegt
  Peutergym, peuterdans, peuteryoga en de ‘beweegkriebels’; het zijn zomaar enkele activiteiten in het kader van het beweegproject van Stichting Peutercentra Overbetuwe dat al op twee van de in totaal elf peutercentra aangeboden wordt. Dit jaar wordt het project uitgebreid naar alle locaties. Kinderen bewegen vanuit zichzelf al graag en vinden het extra aanbod geweldig. Het is niet alleen leuk, maar het heeft ook een positieve invloed op de motorische, sociaal-emotionele, taal- én cognitieve ontwikkeling.

  Ontwikkeling
  In de peuterspeelzaal wordt de ontwikkeling van je kindje spelenderwijs geprikkeld. Lekker kliederen met verf, spelen met klei, dansen, muziek maken en van alles zelf ontdekken. De fantasie van een peuter is grenzeloos en die kan het in de veilige en overzichtelijke ruimte die de peuterspeelzaal voor hem of haar is, helemaal ontplooien. Zelf een eigen identiteit ontwikkelen en de eigen creatieve mogelijkheden om zichzelf uit te kunnen drukken leren ontdekken. Daarnaast ontwikkelt je peuter op de peuterspeelzaal ook allerlei sociale vaardigheden zoals vertrouwen krijgen in zichzelf en anderen, wat weer de ontwikkeling van interesse en empathie stimuleert.

  Nationale Voorleesdagen 2017
  Op woensdag 25 januari starten de Nationale Voorleesdagen met het Nationaal Voorleesontbijt. Op veel peutercentra wordt dan een ‘bekende’ Overbetuwse uitgenodigd om de peuters uit het boekje ‘De Kleine Walvis’ voor te lezen. Dit boekje is door bibliotheken verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2017 en gaat over Boy die met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje woont. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap …

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply