Rate this post
 • Deze gadgets helpen je om sneller in slaap te vallen
  Rate this post

  Zouden we allemaal niet direct in slaap willen vallen op het moment dat je hoofd het kussen raakt? Het is een ideaal scenario, maar helaas niet voor iedereen weggelegd. Een groot deel van de Nederlanders heeft namelijk last van slaapproblemen. Een goede basis? Dat kan al beginnen bij een fijn dekbed, een comfortabel kussen en een ondersteunend matras. Maar gelukkig bestaan er nog meer technieken en gadgets die jouw nachtrust kunnen verbeteren. Wat dit precies inhoudt lees je in dit artikel!

  Hulpmiddelen die je gewoon kunt vinden bij de drogist

  Er zijn tegenwoordig veel verschillende gadgets en tips die je kunt gebruiken om je nachtrust te verbeteren. Zo heb je aan de ene kant wat meer geavanceerde gadgets, zoals een slaaprobot of een digitale slaapcoach. Maar aan de andere kant, kun je al met een kleine aanschaf al een hoop vooruitgang boeken, denk bijvoorbeeld eens aan oordopjes of een slaapmasker. Oordopjes helpen je om ongewenste geluiden te verminderen, zoals rumoerigheid op straat of een snurkende partner. Daarnaast zijn slaapmaskers een oud favoriet bij, voornamelijk, vrouwen. Het is bovendien bewezen dat hoe donkerder het is, hoe meer melatonine je lichaam aanmaakt. Dit slaaphormoon zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt. Slaapmaskers voelen zacht en licht aan op de oogleden en brengen dus geen oncomfortabel gevoel met zich mee.

  Handige apps die zorgen voor kalmte

  Een volgende optie zal voor veel mensen nog onbekender zijn, maar is zeker het proberen waard, namelijk: witte ruis geluiden. Er zijn verschillende apps die je kunt downloaden waarop je witte ruis geluiden kunt beluisteren. Deze geluiden zorgen ervoor dat ongewenste geluiden op de achtergrond verdwijnen. Denk hierbij aan geluiden als een regenbui, stromend water of een ventilator. Probeer ook eens een luisterboek uit! Dit is een fijne optie om even helemaal tot rust te komen. Je ploft op bed neer, sluit je ogen en luistert naar je favoriete boek. Voor een optimaal resultaat kun je meerdere gadgets combineren, zoals het oogmasker met de oordopjes.

  Gadgets die je in je kamer kunt plaatsen

  Je kunt natuurlijk ook gadgets in je slaapkamer plaatsen. Wat dacht je van een diffuser of sfeerlicht? Deze gadgets creëren rust in je kamer, waardoor jij sneller in slaap valt. De aroma’s zorgen voor een heerlijke ontspannen sfeer in jouw slaapkamer. Wist je al dat lavendel vaak gebruik wordt bij aromatherapie omdat het slaapverwekkende stoffen bevat? Ook sfeerlicht helpt bij het indommelen. Uit onderzoek blijkt dat de kleuren van zonsondergang het best werken om in slaap te vallen. Naast gadgets zijn er natuurlijk nog vele andere manieren om rust in de slaapkamer te creëren. Experimenteer erop los en kom erachter wat voor jou werkt!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply