fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Gameboyrug of appnek?

  We bewegen steeds minder. Vooral sinds de opkomst van de televisie zitten we binnen en hangen we op de bank. Voor kinderen werd begin jaren 90 de Gameboy geïntroduceerd, het eerste handcomputerspel. Nu, met tablets en smartphones, zijn er veel ­kinderen die dagelijks lange tijd voorovergebogen bezig zijn met een mobiel apparaat. En dat kan een verkeerde invloed hebben op hun lichaam.

  Kinderen die lang in dezelfde houding zitten (terwijl ze bijvoorbeeld tv kijken of gamen), ­ontwikkelen geen krachtig rugsysteem. Het gevolg kan zijn dat deze kinderen later een gebogen houding krijgen, omdat hun botten en wervels vervormd raken. Ook kunnen ze gerelateerde klachten ontwikkelen als vermoeidheid en rug- en nekpijn: de ‘tabletnek’. Uit recent onderzoek blijkt dat 40% van de jeugd last heeft van de nek en de rug door die passieve gebogen rusthouding.
  Oefentherapie Cesar is de manier om deze ­houding te verbeteren en de klachten blijvend te verhelpen, te verminderen én te voorkomen!
  Tijdens de eerste afspraak worden de klachten en belemmeringen besproken. Ik analyseer samen met jouw kind zijn of haar bewegings­gedrag. Vervolgens krijgt jouw kind oefeningen en houdingsadviezen om de pijnklachten snel weg te krijgen. Deze zijn gemakkelijk toepasbaar tijdens de dag, zodat het geen extra moeite kost en er is snel resultaat. Zo ontdekt jouw kind hoe hij of zij het beste kan omgaan met de smartphone en de tablet.
  Ik vind het een uitdaging om jouw kind enthousiast te maken om zijn of haar houding aan te gaan passen en inzicht te geven dat dit het beste voor hem / haar is!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply