Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Gasthouder een prachtig beroep!

  Als je opvang zoekt voor je kind, wil je natuurlijk het liefst dat je kind in een huiselijke omgeving verblijft, waar het alle aandacht krijgt. Een gastouder biedt daarvoor dé ideale opvangplek.

  De grote voordelen van een gastouder zijn de flexibiliteit en kleinschaligheid. De gastouder heeft alle tijd en aandacht voor jouw kind. De gastouder en jouw kind bouwen een vertrouwde band met elkaar op, doordat je kind iedere keer hetzelfde bekende gezicht ziet. Geen continue wisselingen van de wacht dus. Bovendien is een gastouder over het algemeen voordeliger dan een kinderdagverblijf of BSO. Een ander voordeel is dat de gastouder helemaal meedoet met het opvoedingsprogramma van de ouders.

  Jouw eigen gastouderopvang
  Een gastouder is dus een ideale en vertrouwde opvangvorm voor je kind. En een heel mooi beroep! Hoe leuk zou het zijn als jíj aan het roer stond van jouw eigen gastouderopvang? De huiselijke en sfeervolle plek waar jij iedere dag tot een feestje maakt, samen met jouw gastkinderen! Als gastouder ben je iedere dag aan het werk met kinderen. Je ziet de wereld door hun ogen, lacht samen, veegt tranen weg, maakt mooie herinneringen en speelt en knutselt volop. Doordat je het pedagogische opvoedingsprogramma van de ouders aanhoudt, draag jij ook een stukje bij aan de ontwikkelingen van ieder kind. Een prachtige taak. Als je gastouderopvang in je eigen huis aanbiedt, heeft dat als extra voordeel dat je je eigen kind(eren) niet naar een externe opvang hoeft te brengen. Je kunt er voor hen zijn, terwijl je ook andere kinderen opvangt. Ideaal!

  Passend leertraject
  Eigenaresse van Gastouderbureau TOBi Carolien Meijboom licht toe: ‘Als gastouder kun je aan het werk bij de gastkinderen thuis. Ook is het mogelijk om jouw eigen huis als gastouderlocatie aan te bieden. In beide gevallen moet je voldoen aan wettelijke eisen en in het bezit zijn van de nodige papieren. Gastouderbureau TOBi kan je hier alles over uitleggen. Ook als je denkt: ‘Gastouder worden, dat lijkt me nou ontzettend leuk! Maar ik heb helemaal geen diploma’s…’ Geen probleem! Wij denken graag met je mee over het meest passende traject om deze papieren te behalen, zodat je daarna goed geschoold aan de slag kunt als gastouder.

  Kleinschalig, hecht en informeel
  Gastouderbureau TOBi is een kleinschalig, regionaal bureau, voor ouders van kinderen van 0 tot en met 12 jaar in een straal van zo’n 20 kilometer rond Tiel. Bij TOBi kent iedereen elkaar De gastouders vormen een hechte groep en als je een vraag hebt, ergens niet helemaal uitkomt of gewoon eens lekker ervaringen wil uitwisselen, is hiervoor altijd wel een andere gastouder te vinden. Als je gastouder wordt bij TOBi, kies je voor kwaliteit, een informele werksfeer én gezelligheid!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply