Rate this post
 • Gastouder een stoffig imago?
  Rate this post

  Niet iedereen heeft de luxe van een ouder die thuis kán blijven bij de opgroeiende ­kinderen of de luxe van een achterban van vrienden, familie en buren als oppas voor hun kinderen. Gelukkig is er vandaag de dag heel veel keus in kinderopvang. En ook binnen de gastouderopvang is er veel keus: professionele vorm, kleinschalige kinderopvangvorm of oppasvorm. En dan heeft iedere gastouder op zich weer een andere manier van opvang verzorgen en visie.

  Voor alle opvangsoorten dient de leidster de juiste diploma’s en kinder-EHBO te bezitten en jaarlijks meerdere cursussen te volgen ter bevordering van de pedagogische kwaliteiten en vaardigheden. En tóch rust er nog steeds het stoffige imago van ‘Gastouder? O, de oppas’.
  Met meer dan 7 jaar ervaring als pedagogisch medewerker in verschillende kinderopvangcentra ben ik in 2013 mijn eigen kleinschalige kinderopvang aan huis begonnen. Als zelfstandig ondernemend gastouder ben ik eigen baas met alle verantwoordelijkheden die hierbij komen kijken. In deze vorm van kleinschalige kinderopvang kan ík uitdragen wat binnen míjn visie van kwaliteit in de kinderopvang valt. Zo houd ík mij onder andere bezig met voorschoolse educatieve thema-activiteiten, ruimte voor en monitoren van de ontwikkeling van de kinderen en groepsdynamieken. Ook meertaligheid en ouderbetrokkenheid staan bij mij hoog in het vaandel. Ik bied activiteiten en thema’s aan die passen bij wat er bij de kinderen speelt. Dus stoffig imago? ‘O, de oppas’? Nee! Dit is mijn pássie, mijn ínzet, mijn wérk! De professionaliteit van een kinderdagverblijf, in een kindgerichte warme huiselijke sfeer. Kortom: het beste van twee opvangwerelden!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply