Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Gebruik tijd, laat je niet door tijd gebruiken

  Horloges, wekkers, afspraken, telefoons: ons leven wordt geregeerd door tijd en afleidingen. Om 06:30 gaat de wekker, je maakt ontbijt voor de kinderen, brengt ze naar school en 08:30 staat de eerste afspraak op de planning, om 15:15 probeer je tussen alle bedrijven door naar de tandarts te gaan en 17:00 stap je het kantoor uit, om vervolgens 18:00 bij een etentje van vrienden aan te schuiven. Schema’s. Tijd. Planning. Het beheerst ons leven.

  We zijn constant met tijd bezig en nemen tijd dan ook vaak voor lief. We leren hoe we moeten functioneren binnen de regels van tijd, maar we begrijpen nooit helemaal de grondslag ervan. We stellen vaak de vraag: ‘Hoe laat is het?’, maar kunnen we niet veel beter de vraag stellen: ‘Wat is tijd zelf?’

  Meeslepende illusie
  Tijd is een illusie. We ervaren tijd. Maar niets is wat het lijkt. Tijd staat ons geluk vaak in de weg omdat we er zo mee bezig zijn. Wanneer je tijd loslaat, draagt dit bij aan je geluk. Als we ons richten op het verleden of de toekomst, leven we in onze gedachten en niet in het heden. Onze gedachten hebben helaas vaak een tijdsvermelding, ze komen uit het verleden of richten zich op de toekomst. Wanneer dit negatieve gedachten zijn, kan dit leiden tot ellende in je hoofd. Daarnaast kan tijd zorgen voor onrust, spanning of stress. Door middel van ‘time-management’ proberen we met tijd om te gaan, maar dit leidt er meestal toe dat we alleen nog maar meer werk gedaan willen krijgen. Het doorprikken van de illusie van tijd helpt je om meer geluk te ervaren, en meer in het nu op te leven. Gelukkige emoties zijn meestal verankerd in het heden! In het nu.

  Mindfulness
  Petra Hofstede van JPT Body & Mind: ‘Wanneer je af wilt van die gejaagde gedachten en meer in het nu wil leven, is onze Mindfulness cursus een goede stap. Via deze training leer je tijd meer los te laten, en dit draagt bij aan je eigen geluk. Het is een effectieve manier om goed om te gaan met klachten zoals stress en onrust. Met behulp van Mindfulness leer je om je te focussen op het ‘hier en Nu’, waardoor je ontspannen wordt. Tijdens de cursus krijg je inzichten in de werking van de hersenen, leer je gedachtes en spanningen los te laten en kan je na de eerste training de besproken punten toepassen in het dagelijks leven, zoals ademhalingsoefeningen, meditatieoefeningen, total bodyscan en besef van emoties en gedachtes.’

  Elke dag heeft mooie momenten voor jou, die stressvrij zijn en los van tijd staan. Accepteer wat er is, sta stil bij deze mooie momenten en geniet.
  Onthoud: tijd beweegt niet. Jij bent degene die door de tijd beweegt.

  Ontspanning en bewustwording
  Bij JPT Body & Mind staan gezondheid, bewustwording, ontspanning en inspiratie centraal. Je kunt er terecht voor fysiotherapie, fysio Bodytec, dry needling, massages, Lichter Leven Coaching en cursussen Mindfulness. Op de maandagen 3 en 10 september en 1 en 8 oktober vindt er een nieuwe vierweekse cursus Mindfulness plaats. De bijeenkomsten zijn steeds van 20.00 tot 22.00 uur. Neem contact op met JPT Body & Mind, of kijk op de website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply