Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Geef een glimlach cadeau!
  Rate this post

  Even ontspannen, genieten van een liefdevolle aanraking en nergens aan denken. Heel even niet ziek zijn en daarna weer energie hebben. Dát kan een schoonheidsbehandeling betekenen voor iemand met kanker.

  De ziekte kanker heeft ingrijpende gevolgen en zorgt zowel voor een hoge fysieke als emotionele belasting. Als door de ziekte dan ook nog eens je uiterlijk verandert, kan dat een grote invloed hebben op het zelfvertrouwen. ­Veranderingen die vaak optreden, zijn het krijgen van een droge of juist vette huid, haaruitval, uitvallende wimpers en broze nagels. Een verwenmoment bij de schoonheidsspecialist kan het zelfvertrouwen weer een boost geven én bovenal de broodnodige ontspanning en afleiding bieden.

  ‘Even heerlijk verwend worden’
  Als speciaal getrainde beautyprofessional weet Sandra Nijland het beste hoe ze jouw huid kan verzorgen. ‘Tijdens de behandelingen worden mensen alleen als patiënt aangeraakt: een infuus hier, een onderzoek daar. Op een liefdevolle, respectvolle aangeraakt worden is dan heel fijn. Je kunt je dan weer even ‘mens’ voelen en eventjes niet ziek zijn. In mijn salon behandel ik mensen met kanker of mensen die net herstellende zijn. Ik wilde graag eraan bijdragen om alle zorgen even te vergeten en te ontspannen. Daarom heb ik de cursus ‘Huidverzorging bij Kanker’ van de stichting Look Good Feel Better gevolgd. Zo weet ik precies wat ik wel en niet kan doen met je huid. Die verandert immers flink door de chemo. Als ik eraan kan bijdragen om de zorgen even te doen vergeten en te ontspannen, dan doe ik dat graag! Verder geef ik ook verzorgingsadviezen en ­make-uptips. Dit geeft het zelfvertrouwen een boost. Heel graag ontvang ik je in mijn eigen praktijk voor een heerlijke behandeling en persoonlijk advies.’

  Tips over huidverzorging
  • Littekens soepel houden. Littekens blijven soepeler door ze in te smeren met vitamine E-olie of crème. Doen je littekens zeer, dan kan een massage met een littekencrème ook verlichting bieden.
  • Probeer niet te krabben als je huid jeukt. Frisse lucht kan helpen. Ook talkpoeder kan verlichting bieden.
  • Vermoeide huid. Rust en ontspanning zijn goed voor je huid. Komkommerschijfjes of een speciaal oogmasker zijn verzachtend voor de huid rondom je ogen.
  • Drink genoeg. Zorg ervoor dat je door de dag heen genoeg voldoende vocht drinkt, zodat de huid van binnenuit gehydrateerd blijft.
  • Geen pleister. Plak tijdens de behandelperiode nooit een pleister op de bestraalde huid.

  Geef een glimlach cadeau!
  ‘Geef een glimlach cadeau’ is een initiatief van de stichting Look Good Feel Better. Deze stichting helpt vrouwen met kanker bij hun uiterlijke verzorging en geeft bijvoorbeeld advies over de verzorging van huid, haar en nagels. Ook beautyprofessional Sandra Nijland van Beauty&Skincare Spijkenisse doet in februari 2019 mee met de actie ‘Geef een glimlach cadeau’. In deze actiemaand geeft zij vijf gratis verwenmomenten weg aan kankerpatiënten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Rianne Uijtdewillegen op januari 16, 2019, 4:23 pm

  Geweldig initiatief, echt! Ik heb helaas twee zussen verloren aan die ziekte. Zelf heb ik de ziekte niet maar ik wil een lans breken voor vrouwen, (of mannen) met NAH. Deze mensen met hersenletsel hebben ook een levensbedreigend letsel, zullen nooit meer dezelfde worden. Hersenletseluitleg gaat nooit over. Helaas kan ik er persoonlijk over meepraten. Mensen met kanker, met álle respect, worden netjes met een taxi naar de behandellocatie vervoerd. Mensen met NAH zijn afhankelijk van een deeltaxi. Dat houdt in dat je regelmatig anderhalf uur in een busje op en neer wordt geschud voor een ritje wat normaal 20 minuten duurt. NAH is (vaak ) niet zichtbaar maar des te erg om te hebben. Maar, wat ik al aangaf, chappau voor deze actie voor mensen met kanker!

  Beantwoorden →