Rate this post
 • Geef een positieve draai aan uw leven
  Rate this post

  Linda heeft vaak last van benauwdheid en hoofdpijn. Ze ontdekt dat ze uit onzekerheid vaak ‘ja’ zegt, ook als het eigenlijk – zoals meestal – te druk is. Want ook thuis doet ze meer dan haar lief is. Door oefeningen leert ze ontspannen en dieper ademen. Ze gaat beter voelen wat ze aankan en ontdekt hoe ze steviger kan staan. Ze durft vaker ‘nee’ te zeggen. Thuis vraagt ze aandacht voor haar overbelasting. De taken worden beter verdeeld. Dat lucht op en haar hoofdpijn verdwijnt.

  Hoge werkdruk, drukte thuis, ingrijpende gebeurtenissen, zorgen, problemen of ergernissen veroorzaken stress. Dat geeft niet als u zich er goed bij voelt. Stress helpt immers ook om het beste uit uzelf te halen. Maar als het onvoldoende lukt om stress af te wisselen met ontspanning, raakt u uit balans. De last wordt groter dan de draagkracht.
  Recent hersenonderzoek toont aan dat deze verstoring psychische signalen kan opwekken, zoals gejaagdheid, piekeren, concentratievermindering of slaapproblemen. Maar ook lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, ademproblemen, vermoeidheid of ‘vastzittende spieren’.

  Mensen met deze klachten vallen vaak tussen wal en schip. Niet bij ons. Als ervaren psychosomatisch oefentherapeuten Cesar zijn wij opgeleid juist deze klachten en mogelijke oorzaken te behandelen.
  Ook kunt u daarnaast voor vele houdings- en bewegingsklachten bij ons terecht. Alle behandelingen worden vergoed uit uw aanvullende verzekering. Zonder eigen risico dus.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply