Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Rate this post

  Jeans zijn niet meer weg te denken uit het modebeeld. Je ziet ze in allerlei blauw-, zwart- en grijstinten in modellen die de meest bijzondere namen hebben: baggy, skinny, straight, slimfit, drainpipe, flair pipe, wortelbroek of bootcut. Heb jij ook zo’n heerlijke spijkerbroek waar je beslist nooit afscheid van wil nemen? Gun hem dan, als hij echt helemaal is afgedragen, gewoon een tweede leven.

  Textielontwerpster Lowieke Pauw is helemaal gek van jeans. ‘Ik houd ontzettend van die stof. Vooral oude spijkerbroeken met van die slijtplekken vind ik helemaal leuk. Ik maak er geweldige tassen en speel- en boxkleden van.’ Op haar website staan stoere jeanstassen in allerlei vormen en maten. ‘Eigenlijk is het maken daarvan bij toeval ontstaan. We waren van plan om een dagje naar het strand te gaan en dan gaat er natuurlijk een grote strandtas mee. Mijn man is helemaal niet te beroerd om ook wat te dragen, maar hij was niet van plan om met zo’n vrolijk gekleurde bloemetjestas rond te sjouwen. Toen kwam ik op het idee om een tas van spijkerstof te maken. Dat materiaal is niet alleen sterk maar ook stoer. Het resultaat was een enorme strandtas waarmee mijn man met een gerust hart over de boulevard durfde lopen.’

  Bags en kleden
  Het bleef niet bij dit eenmalige uitspatting, want sindsdien heeft Lowieke al heel wat tassen genaaid. ‘Waar ik de inspiratie vandaan haal? Tja, eigenlijk geeft de spijkerbroek zelf me inspiratie’, vertelt Lowieke. ‘Zodra ik een broek in handen krijg, zie ik al voor me wat voor tas ik ervan ga maken. Ik gebruik het liefst één broek voor één tas, dan houd je in ieder geval dezelfde kleurtoon. De maat van de broek bepaalt de grote van de tas. Van vierkante lapjes spijkerstof maak ik ook box- en speelkleden in elke gewenste maat. En verder maak ik ook storage bags, grote opbergzakken waar je bijvoorbeeld speelgoed in kan doen. Al dit soort producten maak ik eveneens veel op aanvraag. Dan kijk ik samen met de klant naar de mogelijkheden. Het is natuurlijk een prachtige manier om je favoriete spijkerbroek, die helemaal is afgedragen of niet meer past, een tweede leven te geven.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply