Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Geef je baby een goede start
  Rate this post

  Jullie hebben een kinderwens? Fantastisch! Het is de eerste stap naar het op de wereld zetten van een nieuw leven.

  Je wilt je kindje natuurlijk een goede start geven, en daar kun je zelf veel aan doen. Om ervoor te zorgen dat je toekomstige baby zo gezond mogelijk ter wereld komt, staan hieronder een aantal nuttige tips.
  – Slik dagelijks een tablet foliumzuur. Daar kun je al mee beginnen op het moment dat je een kinderwens hebt. Foliumzuur verkleint de kans op allerlei handicaps, zoals een ‘open ruggetje’. Blijf foliumzuur slikken tot minimaal aan de tiende week van je zwangerschap.
  – Zorg ervoor dat je op een gezond gewicht zit of raakt. Daarmee vergroot je de kans op een goede vruchtbaarheid.
  – Eet gezond en gevarieerd en zorg ervoor dat jij en straks ook je baby’tje in je buik alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen. Let op voldoende eiwitten, koolhydraten, vetten en mineralen, die je kindje laten groeien. Eet genoeg groente, fruit, vis en vlees(vervangers). Eet geen voorverpakte of rauwe vis zoals sushi.
  – Gebruik geen alcohol, tabak of drugs.
  – Hou een menstruatiekalender bij om te weten wanneer je het meest vruchtbaar bent. Dat is rond de eisprong. Er zijn tegenwoordig ook handige apps om je cyclus mee bij te houden.
  – Als je medicijnen gebruikt, raadpleeg dan eerst je huisarts. Die kan je vertellen of een combinatie met een zwangerschap eventueel af te raden is.

  Verloskundige Praktijk Hendrik Ido Ambacht
  Hendrika Taekema is verloskundige en is er voor de begeleiding in het hele traject van kinderwens, zwangerschap, bevalling en erna. Ook is ze er voor anticonceptie. Hendrika heeft een eigen solopraktijk, waardoor de begeleiding laagdrempelig en persoonlijk is en je altijd te maken hebt met dezelfde verloskundige.

  Hendrika houdt spreekuur in Gezondheidscentrum Ambacht, Gezondheidscentrum De Volgerlanden Ambacht en Kinderopvang Ambacht. Heb je een kinderwens, dan kun je contact opnemen voor meer informatie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply